Пропустити навігацію

Доплати, які отримали пенсіонери впродовж квітня-травня 2020 року

У вівторок, 19 травня, о 14.00 год. відбувся брифінг начальника управління застосування пенсійного законодавства Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Яна Кордубан на тему: «Доплати, які отримали пенсіонери впродовж квітня-травня 2020 року».

 

– Протягом квітня-травня відповідно до законодавчих актів в області проведено масштабні перерахунки. Зокрема, з 1 квітня 2020 року забезпечено виплату щомісячних доплат до пенсій громадянам 80-річного і старшого віку в розмірі до 500 гривень. Також відбулося підвищення мінімальних пенсійних виплат для цієї категорії громадян за наявності 20-річного стажу для жінок і 25-річного для чоловіків до 2600 грн. Крім того, проведено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, котрі після призначення чи останнього перерахунку пенсії відпрацювали 2 роки і більше. Всі розрахунки здійснені своєчасно, у встановлені строки, – розповіла в прямому ефірі Яна Кордубан.

Фахівчиня детально розповіла про умови, за яких було проведено з 1 травня індексацію пенсій. Зокрема, повідомила, що для обчислення пенсій враховувався коефіцієнт збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, у розмірі 1,11. Відповідно до законодавства, розмір підвищення в результаті перерахунку не міг бути менше 100 гривень.

Крім того враховувалося, що розмір пенсійних виплат у одержувачів пенсій, призначених згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», які набули необхідного страхового стажу (35 років чоловіки та 30 років жінки), не міг бути нижче 2100 гривень.

Внаслідок проведених перерахунків у Чернівецькій області проіндексовано пенсії 194 173 громадянам. Середній розмір підвищення  склало 135 грн. Яна Кордубан зауважила, що даний перерахунок проведено автоматично і краянам не потрібно було особисто звертатись до пенсійної служби.

Представниця Пенсійного фонду в області розповіла про перерахунки, які заплановано провести внаслідок підвищення прожиткового мінімуму у липні та грудні поточного року. На завершення розмови Яна Кордубан закликала буковинців активно користуватися онлайн сервісами Пенсійного фонду для отримання корисної інформації щодо пенсійного забезпечення та озвучила номери гарячих телефонних ліній, за якими громадяни можуть отримати консультації і роз’яснення фахівців пенсійної служби краю.

background Layer 1