Пропустити навігацію

Стале фінансування виплати пенсій у І кварталі 2020 року та завдання щодо посилення взаємодії з органами місцевої виконавчої влади, спрямованої на забезпечення надходжень до бюджету Фонду

У середу, 29 квітня, об 11.00 год. відбулося засідання колегії при начальнику Головного управління в режимі відеозв’язку на тему: «Стале фінансування виплати пенсій у І кварталі 2020 року та завдання щодо посилення взаємодії з органами місцевої виконавчої влади, спрямованої на забезпечення надходжень до бюджету Фонду».

 

Упродовж першого кварталу 2020 року забезпечено фінансування виплати пенсій та грошової допомоги своєчасно та у повному обсязі за рахунок законодавчо визначених джерел доходів, сума яких склала 1693,3 млн грн, що на 6,2% більше, ніж у І кварталі 2019 році.

Завдяки співпраці з органами виконавчої влади вдалося мобілізувати власних доходів до бюджету Фонду на 10,4% більше надходжень відповідного періоду 2019 року, що дозволило забезпечити виконання плану по доходах, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду України, на 109,3%.

Крім того, проводилася робота спрямована на легалізацію зайнятості та заробітної плати, з метою захисту прав застрахованих осіб та збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду України в області. Завдяки проведенню спільних заходів із органами влади, контролюючими органами та соціальними партнерами з початку року легалізовано працю майже 6 тис. найманих працівників та фізичних осіб. Це дозволило залучити 6,2 млн грн єдиного внеску, в тому числі до бюджету Пенсійного фонду – 5,4 млн грн.

Також на колегії окреслили завдання щодо посилення взаємодії з органами місцевої виконавчої влади, спрямованої на забезпечення надходжень до бюджету Фонду, обговорили питання щодо стану виконавської дисципліни в Головному управлінні, популяризації електронних сервісів Пенсійного фонду та роботи сервісних центрів в умовах карантину.

– В умовах запровадження обмежувальних заходів на період дії карантину актуальним залишається інформування людей про безпечний спосіб отримання консультацій у фахівців пенсійної служби краю через засоби дистанційного зв’язку. Крім того, наше завдання на випередження – це підготовка до виконання поетапного плану виходу з карантину. З метою уникнення великого скупчення людей в сервісних центрах після завершення обмежувальних заходів ми повинні по максимуму донести до людей через усі наявні канали інформування про зручну можливість отримання повного спектру послуг на віддалених робочих місцях в громадах, а не лише в районних центра області, – наголосив під час засідання начальник Головного управління Михайло Романів.

background Layer 1