Пропустити навігацію

Зарплата «в конверті» й несплачені внески – втрата стажу та гідних пенсійних перспектив

ArticleImage 15001 300x198 - Зарплата «в конверті» й несплачені внески - втрата стажу та гідних пенсійних перспективЗ метою уникнення чи мінімізації належних відрахувань до бюджету несумлінні роботодавці вдаються до нечесних дій, виплачуючи найманим працівникам заробітну плату «в конвертах».

Погоджуючись на тіньову оплату праці, громадяни почасти не усвідомлюють, що таким чином добровільно дозволяють себе обікрасти. Мінімізація зарплати та несплата страхових внесків позбавляють працівника можливості зарахування періоду роботи до страхового стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення, та прирікають на злиденну старість з мізерною пенсією або ж узагалі без неї.

Чимало людей хибно вважають, що оскільки роботодавець сумлінно вносить записи до трудової книжки, то стаж роботи їм забезпечений. Важливо розуміти, що самі тільки записи в трудовій книжці не є підтвердженням страхового стажу, необхідного для призначення пенсії. З 1 січня 2004 року єдиним підтвердженням стажу, набутого після зазначеної дати, є дані з реєстру застрахованих осіб про сплату страхових внесків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. Отож якщо за період роботи відрахування із зарплати сплачені, то стаж зараховується, якщо ж ні, то така діяльність законодавчого відображення в персоніфікованій базі даних не отримує. В результаті з настанням пенсійного віку працівник виявляє нестачу необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення стажу та опиняється перед проблемою залишитись без пенсії.

Для кожного українця набуття стажу є особливо актуальним питанням, оскільки вимоги до тривалості стажу, необхідного для призначення пенсії, зросли та продовжують щороку на рік зростати: цьогоріч 60-літній людині для отримання пенсії потрібно мати 27 років страхового стажу, наступного року ця цифра становитиме 28 років, і так до 2028 року, коли реалізувати право на пенсійне забезпечення зможуть громадяни, які мають не менше 35 років страхового стажу.

Отож не варто покладати надій на офіційні записи в трудовій книжці – підтвердити страховий стаж за умови відсутності даних про сплату страхових внесків вони наразі неспроможні.  У випадку ж сплати роботодавцем внесків меншого за встановлений законом мінімальний  розміру пенсія обчислюватиметься органом Пенсійного фонду пропорційно заробітній платі, з якої сплачено страхові внески.

Дбайте про своє майбутнє, будьте пильними та не погоджуйтесь на пропозиції нечесних роботодавців-тіньовиків, які ставлять собі за мету збагатитися за рахунок позбавлення вас пенсійного благополуччя.

background Layer 1