Пропустити навігацію

Про хід виконання плану роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області у І півріччі 2020 року

КОЛЕГІЯ

ПРИ  НАЧАЛЬНИКУ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ

ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

РІШЕННЯ

 

м. Чернівці

22 липня 2020 року                                                                                № 6-4

 

Про хід виконання плану роботи

Головного управління Пенсійного фонду

України в Чернівецькій області

у І півріччі 2020 року

 

Заслухавши інформацію заступника начальника відділу організаційно-інформаційної роботи Черняк О.О. «Про хід виконання плану роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області у І півріччі 2020 року», колегія при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області відзначає наступне.

Протягом І півріччя 2020 року обслуговування громадян в області здійснювалося з дотриманням вимог, визначених «Положенням про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України», затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 30.07.2015 №13-1 із використанням схеми дій спеціаліста підрозділу з обслуговування громадян.

Впродовж І півріччя поточного року в підрозділах обслуговування громадян отримали послуги 72,9 тис. осіб, що на 20,3 тис. осіб менше порівняно з аналогічним періодом 2019 року (93,2 тис.). Однією з причин зменшення кількості наданих послуг є обмеження з проведення стаціонарних та виїзних прийомів громадян на період карантину, запроваджені з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Дедалі ширше популяризується надання послуг в електронному вигляді. Реалізується можливість звернення з заявами про призначення (перерахунок) пенсій через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України за принципом “одне відвідування” із забезпеченням повного циклу надання послуги – від прийому заяви для розгляду до видачі пенсійного посвідчення. Починаючи з червня 2020 року в тестовому режимі здійснюється автоматичне призначення пенсій на підставі анкет-заяв, поданих майбутніми пенсіонерами. 

Особлива увага приділяється наближенню послуг до місця проживання громадян з урахуванням процесу децентралізації влади. Разом з тим, у зв’язку з запровадженим карантином, виїзні прийоми на віддалених робочих місцях в об’єднаних територіальних громадах у ІІ кварталі не проводилися. Водночас, здійснювалася робота по укладанню угод з об’єднаними територіальними громадами, на території яких діють ЦНАПИ, про взаємодію та співпрацю у сфері соціального захисту населення та організації надання послуг працівниками сервісних центрів з пенсійного забезпечення. Зокрема, надіслано листи – звернення до голів сільських рад, на території яких діють ЦНАПи, щодо організації надання послуг працівниками сервісних центрів з пенсійного забезпечення. Станом на 01.07.2020 відповідні угоди укладені з 14 територіальними громадами.

Впродовж  І півріччя 2020 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області вживались заходи, спрямовані на забезпечення належного рівня інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо основних засад пенсійного забезпечення. Доведення до широких верств населення стану реалізації вимог пенсійного законодавства забезпечувалось через комплекс узгоджених заходів, спрямованих на задоволення інформаційних потреб громадськості з різних питань, що відносяться до компетенції Головного управління.

В друкованих засобах масової інформації розміщено 432 публікації, 2109 повідомлень – на інформаційній сторінці Головного управління, сайтах органів влади, місцевого самоврядування та інших вебресурсах. Забезпечено 586 виступів фахівців Головного управління на радіо і телебаченні, проведено 75 зустрічей з представниками ЗМІ у форматі брифінгів, пресконференцій, інтерв’ю, круглих столів. Впродовж докарантиного періоду організовано 350 зустрічей з трудовими колективами. Активно використовувалися сучасні і ефективні способи донесення інформації до кінцевого її адресата, такі як інформаційні плакати, буклети, флаєри. Розповсюджено понад 5,6 тис. таких інформаційних матеріалів.

У зв’язку з впровадженням карантинних заходів, спричинених коронавірусом COVID-19, та виконуючи обмежувальні норми кількість зустрічей з різними категоріями громадян була мінімізована. Натомість інформування громадськості відбувалося за допомогою електронних ЗМІ та соціальних мереж.

В Головному управлінні проводиться робота з ретроконверсії паперових пенсійних справ. Станом на 01.07.2020 проведено ретроконверсію 24293 пенсійних справ. Протягом І півріччя 2020 року призначено 2777 пенсій, проведено 8757 перерахунків пенсій.

Здійснювались перерахунки пенсій у зв’язку з підвищенням соціальних стандартів, відповідно до вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та постанови Кабінету Міністрів України «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

Забезпечено організацію впровадження системи обліку трудових відносин в електронній формі шляхом залучення страхувальників та застрахованих осіб до подання сканкопій трудових книжок (далі – звернення ЕТК), надання консультацій з питань подання сканованих копій трудових книжок. Робота проводиться з врахуванням списків майбутніх пенсіонерів на червень-вересень 2020 року, наданих Пенсійним фондом України. Так,  станом на 01.07.2020  надійшло 901 звернення ЕТК, що включає в себе 755 унікальних звернень щодо застрахованих осіб. За час роботи з ЕТК:

  • виконано (опрацьовано) 700 звернень в частині атрибутування;
  • відхилено 115 звернень по причині поганої якості файлів, відсутності необхідних сторінок документів, відсутності згоди на обробку даних тощо;
  • скасовано виконання 54 звернень по причині якості записів сторінок документа;
  • в роботі 31 звернення, з них 23 містять трудову діяльність в колгоспі, яку в існуючому програмному забезпечені неможливо атрибутувати.

Фінансування пенсійних виплат здійснюється згідно з календарним графіком. Виплата пенсій з урахуванням проведених перерахунків впродовж І півріччя 2020 року здійснена вчасно і в повному обсязі.

З початку року власних доходів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду України, мобілізовано в сумі 9,7 млн. грн., що становить 110,7% до планового завдання та вплинуло на позитивну динаміку по рейтинговому показнику «Виконання планових завдань з надходження власних коштів, які адмініструються ПФУ». Позитивній динаміці надходження власних доходів сприяли вжиті спільно з органами влади та державної виконавчої служби заходи до боржників та проведена робота щодо розроблення детальних дорожніх карт по кожному боржнику, які  щоденно наповнюються інформацією щодо вжитих заходів. В результаті усіх вжитих заходів в рахунок погашення заборгованості з платежів до бюджету Фонду надійшло  коштів в сумі 208,1 тис. грн.

Забезпечено інформаційно-роз’яснювальну роботу з боржниками, звернення до яких озвучується на комунальних ринках. Списки осіб, які мають заборгованість, розміщені  на дошках оголошень в усіх сервісних центрах Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, ОТГ, сільських радах, поштових відділеннях, сайтах РДА та міських рад, під’їздах будинків, де зареєстровані зазначені особи. Усім боржникам надіслано повідомлення про наявність боргу (через смс-повідомлення та листами через Укрпошту). 

Представники Головного управління брали участь у спільних з працівниками Державної податкової служби та Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) нарадах та круглих столах.

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області подано 21 позовну заяву про стягнення заборгованості на суму 968,4 тис. грн.  Опрацювання заборгованості в судовому порядку становить 100%. Від проведеної роботи на рахунок Головного управління з початку року надійшло 208,1 тис. грн.

Відповідно до плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік у січні – березні 2020 року проведено 10 планових перевірок суб’єктів господарювання, застосовано фінансових та адміністративних санкцій на загальну суму 1219,46 грн. Всі санкції сплачено в повному обсязі. Відповідно до норм Закону України № 533-IX від 17.03.2020 проведення планових перевірок за період з квітня по червень 2020 року не здійснювалося в зв’язку із запобіганням виникненню та поширенню короновірусної хвороби (COVID-19).

У терміни, визначені Зведеним операційним планом діяльності з внутрішнього аудиту на 2020 рік, управлінням внутрішнього аудиту проведено 3 аудити.

Забезпечується підвищення кваліфікації державних службовців Головного управління – впродовж звітного періоду підвищили кваліфікацію 335 державних службовців або 100 % від визначеної потреби. Всі державні службовці Головного управління підвищили свою кваліфікацію на короткострокових семінарах, які проводить Чернівецький регіональний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій з отриманням відповідних сертифікатів та кредитів. В червні поточного року розпочато професійне навчання 25 вперше призначених державних службовців (100% із запланованого). Водночас 259 державних службовців здійснили навчання на масових відкритих он-лайн платформах «Prometheus» та “Дія. Цифрова освіта».

Проводився постійний моніторинг додержання посадовими особами антикорупційного законодавства, у тому числі щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, обмеження спільної роботи близьких осіб.

Усі заходи, відповідно до плану роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області на І півріччя 2020 року, виконані.

 

В И Р І Ш И Л И:

  1. Вважати організацію діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області впродовж І півріччя 2020 року такою, що відповідає завданням, визначеним пріоритетами діяльності Пенсійного фонду України на 2020 рік.
  2. Керівникам структурних підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області забезпечувати виконання завдань, визначених планом роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області на 2020 рік.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступників начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області згідно з розподілом функціональних повноважень.

 

Голова колегії                                                                                                                                                                                                                            Михайло  РОМАНІВ

Секретар колегії                                                                                                                                                                                                                       Олександр ШЕСТАКОВ

background Layer 1