Пропустити навігацію

Журналістам розповіли про нові електронні сервіси Пенсійного фонду

IMG 20200916 145733 300x169 - Журналістам розповіли про нові електронні сервіси Пенсійного фондуОтримати пенсійні послуги вдома – це вже не міф, а реальність. З цією метою Пенсійний  фонд впровадив нові електронні сервіси. Про це під час спілкування з журналістами місцевого телеканалу «Чернівці» повідомила заступник начальника управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Наталя НАЗАРЕНКО.

– Нині введено в експлуатацію чотири нових електронних сервіси, що спрощують процедуру отримання пенсійних послуг. Мова йде про «Пенсійний калькулятор», який дозволяє самостійно прорахувати прогнозований розмір майбутньої пенсії, «Електронна трудова книжка» – зручний і доступний кожній застрахованій особі сервіс для обліку трудової діяльності в електронній форм, мобільний застосунок «Пенсійний фонд», що надає доступ до пенсійних послуг із популярного гаджету – мобільного телефону, та «Автоматичне призначення пенсії» – призначення пенсії за фактом настання події – досягнення пенсійного віку. Сервіс дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно, без будь яких часових обмежень, – повідомила Наталя Назаренко.

Фахівчиня зауважила, що на вебпорталі Пенсійного фонду є доступ до великої кількості сервісів, які дозволяють людині вирішувати питання пенсійного забезпечення, не відвідуючи сервісний центр пенсійної служби, а це особливо актуально в період продовження дії карантину.

background Layer 1