Пропустити навігацію

Дотримання норм антикорупційного законодавства – справа честі державного службовця

IMG ba94e4acdc80c6b6f8f68da449465996 V 300x225 - Дотримання норм антикорупційного законодавства – справа честі державного службовцяВ Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області здійснюється постійний контроль за дотриманням всіма працівниками вимог антикорупційного законодавства, у колективі проводиться активна інформаційно-роз’яснювальна робота з цих питань, адже чесність, безкорисливість та ділова порядність – визначальні ознаки людей, які представляють закон і державу й головне завдання яких – служіння людям.

Черговий семінар на тему «Актуальні питання, пов’язані з дотриманням норм Закону України «Про запобігання корупції» провела в.о. завідувачки сектору з питань запобігання та виявлення корупції Тетяна САКАЛЮК. Участь у навчальному заході взяли близько чотирьох сотень державних службовців Головного управління.

На семінарі розглянули питання ознак корупційних правопорушень, порядку та  каналів повідомлення про корупцію, законодавчого визначення термінів «корупція», «корупційне правопорушення» та «правопорушення, пов’язане з корупцією», а також обов’язку вжиття заходів, передбачених Законом України «Про державну службу», гарантій захисту викривачів та інші. Використовуючи ситуативні приклади, присутні продемонстрували вміння застосовувати отримані знання на практиці, отримали  додаткові роз’яснення щодо алгоритму дій у випадках виявлення ознак корупційного правопорушення.

background Layer 1