Пропустити навігацію

Як та які послуги з пенсійного забезпечення можна отримати онлайн, буковинцям розповіли в ефірі обласного телебачення

Screenshot 2020 10 02 10 18 31 270 com.google.android.youtube 300x164 - Як та які послуги з пенсійного забезпечення можна отримати онлайн, буковинцям розповіли в ефірі обласного телебаченняПро зручність та доступність усього спектру пенсійних послуг в електронному форматі розповіла телеглядачам начальниця Чернівецького відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян  Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Світлана ПИЛИПКО.

В ефірі телепрограми «Сьогодні. Головне» Суспільного телебачення представниця Пенсійного фонду поінформувала про роботу пенсійної служби в умовах карантину та акцентувала увагу на актуальності електронного способу вирішення питань пенсійного забезпечення.  Зокрема, зазначила, що увесь спектр пенсійних послуг – від потрібних довідок до процедури призначення пенсії – наразі можна отримати у режимі онлайн, не відвідуючи установи Пенсійного фонду. Це доволі зручно, легко і безпечно, адже дистанційний спосіб обслуговування дозволяє заощадити час, вберегтися від зовнішніх небезпек та опанувати сучасні технології, які все глибше проникають в усі сфери життя, спрощуючи й пришвидшуючи процеси отримання інформації  й послуг.

Світлана Пилипко зауважила, що  послуги, які надають фахівці сервісного центру в стаціонарному режимі, можна отримати не виходячи з дому, скориставшись порталом електронних послуг у зручний для себе час. Відповідаючи на запитання ведучої, фахівчиня пенсійної служби відзначила, що онлайн-сервіси набувають все більшої популярності серед мешканців області, у тому числі людей старшого віку, які виявляють цікавість до дистанційного формату пенсійного обслуговування і активно оволодівають сучасними технологіями – самостійно або за допомогою представників молодшого покоління. Наголосила, що навчитись користуватись електронними послугами доволі просто, адже на порталі є щодо цього детальні покрокові інструкції.  Окрім того, в залі очікування сервісного центру спеціально розміщена робоча станція – комп’ютер з під’єднанням до мережі Інтернет, яким відвідувачі можуть скористатись для входу на вебпортал Пенсійного фонду, щоб отримати необхідну інформацію, довідку чи отримати  іншу послугу. За потреби спеціалісти надають допомогу в реєстрації/авторизації, пояснюють як користуватись електронними сервісами.Screenshot 2020 10 02 10 20 52 064 com.google.android.youtube 300x160 - Як та які послуги з пенсійного забезпечення можна отримати онлайн, буковинцям розповіли в ефірі обласного телебачення

Відзначивши значне зростання кількості  користувачів вебпорталу Пенсійного фонду, Світлана Пилипко повідомила, що до їх числа входять як пенсіонери, яким пенсію вже призначено, так і люди, котрі готуються до набуття цього статусу, а також представники молодшого покоління, які заздалегідь піклуються про своє пенсійне майбутнє. Популярною послугою сьогодні стала Електронна трудова книжка – зручний  та доступний сервіс, котрий дозволяє вести облік своєї трудової діяльності в електронному форматі та за необхідності уточнювати й доповнювати невраховані дані про періоди роботи. Електронний формат виключає ризик втрати інформації та можливість її фальсифікації, адже перед внесенням достовірність даних ретельно перевіряється. Маючи впорядковану електронну книжку, можна заздалегідь подати заяву на автоматичне призначення пенсії. Цей новозапроваджений сервіс позбавляє необхідності особистого відвідування установи Фонду – з настанням пенсійного віку система на основі електронної персональної інформації про трудову діяльність людини, страховий стаж, величину заробітку і сплачених внесків автоматично здійснює призначення пенсії, визначає її розмір та дату виплати. Охочим завчасно дізнатися величину майбутньої пенсії  допоможе Пенсійний калькулятор – зручний і простий електронний інструмент, який на основі наявних в базі даних відомостей про тривалість страхового стажу, суму відрахувань із заробітної плати та додатково вручну введеної користувачем інформації здійснює прогнозний розрахунок майбутньої пенсійної виплати. Також Світлана Пилипко розповіла про мобільний застосунок «Пенсійний фонд» і зручність його використання, та зазначила, що для отримання повного спектру електронних послуг на вебпорталі необхідно авторизуватись за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Насамкінець керівниця міського сервісного центру закликала буковинців  активніше оволодівати сучасними технологіями і максимально використовувати дистанційний формат отримання пенсійних послуг.

background Layer 1