Пропустити навігацію

Ваш час належить вам: буковинцям детально роз’яснили переваги електронних послуг

Screenshot 2020 10 12 13 16 25 099 com.facebook.katana 300x157 - Ваш час належить вам: буковинцям детально роз’яснили переваги електронних послугПро інноваційні інструменти обслуговування громадян, правила використання електронних сервісів Пенсійного фонду та їхні переваги поінформувала мешканців краю начальниця управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Людмила ТРОЦЮК, взявши участь у телепередачі «Пряма відповідь» на ТРК «Чернівці».

Ідучи в ногу з часом, пенсійна служба постійно вдосконалюється, впроваджує новітні технології у робочі процеси та сервісне обслуговування громадян, постійно підвищуючи його рівень відповідно до вимог часу та європейських стандартів. Представниця Пенсійного фонду детально розповіла телеглядачам про те, як легко і просто сьогодні можна вирішити усі питання пенсійного забезпечення, не відвідуючи установи Пенсійного фонду.

Зокрема, поінформувала про зручну можливість заздалегідь підготуватися до пенсії, відстежуючи персональну інформацію в особистому кабінеті вебпорталу щодо набутого страхового стажу, сплачених внесків, впорядкувавши дані в електронній трудовій книжці. Потужна база даних Пенсійного фонду містить персональні відомості про кожну застраховану особу, які постійно доповнюються і надалі стають основою при розрахунку пенсії. Авторизувавшись на вебпорталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису, можна отримувати електронні довідки з необхідними даними, подавати звернення до Пенсійного фонду тощо. Можна навіть визначити орієнтовний розмір майбутньої пенсії та дату реалізації права на пенсійне забезпечення, скориставшись  Пенсійним калькулятором. На основі наявних в базі даних персональних відомостей про страховий стаж, сплачені внески та додатково вручну введеної користувачем інформації цей зручний електронний інструмент упродовж кількох хвилин вираховує приблизний розмір пенсії та дату настання реалізації права на неї.

Вебпортал надає також можливість відстежувати й заздалегідь впорядковувати (самостійно або за допомогою роботодавця) відомості про трудову діяльність в Електронній трудовій книжці, надсилаючи скановані копії документів, які підтверджують невраховані періоди роботи.

Людмила Троцюк також повідомила про новий нещодавно запроваджений сервіс автоматичного призначення пенсії – сучасний формат оформлення пенсії, який позбавляє людей необхідності витрачати час на візити до пенсійної установи. Маючи заздалегідь впорядковану Електронну трудову книжку та написавши відповідну заяву, з настанням пенсійного віку людина отримає призначення пенсії автоматично, без зайвих клопотів, черг, походів інстанціями  тощо. Подати заву на автоматичне призначення пенсії може кожен охочий, заповнивши на вебпорталі відповідну анкету, причому зробити це можуть як громадяни передпенсійного віку, так і молоді люди у будь-який час, без часових і вікових обмежень.

Доповнивши розповідь інформацією про переваги мобільного застосунку «Пенсійний фонд», за допомогою якого пенсійні послуги можна отримати хоч удома, представниця пенсійної служби зазначила, що автоматизація процесів – це шлях у майбутнє, яким Пенсійний фонд активно рухається, постійно розвиваючи можливості для максимально зручного обслуговування громадян. І люди вже змогли належним чином оцінити переваги електронних технологій, активно долучаючись до користувачів головного пенсійного сервісу – вебпорталу електронних послуг.

background Layer 1