Пропустити навігацію

Хотинчан закликали користуватись сучасними послугами пенсійної служби

IMG 2724 300x225 - Хотинчан закликали користуватись сучасними послугами пенсійної службиЗ метою залучення мешканців Хотинщини до активного використання сучасних послуг пенсійної служби фахівці місцевого відділу обслуговування громадян провели флешмоб-акцію під гаслом «Вебпортал Пенсійного фонду:  швидко, зручно, надійно».

Демонструючи перехожим плакати із зазначенням адреси та переліку послуг вебпорталу, пенсійники надавали детальні роз’яснення щодо способів авторизації на цьому корисному сервісі та порядку знаходження потрібної інформації. При цьому зауважували, що тепер в електронному форматі можна отримати практично увесь спектр послуг, які надають громадянам фахівці сервісного центру при особистому зверненні. Зауважили на доцільності дистанційного способу вирішення пенсійних питань, який дозволяє уникнути зовнішніх небезпек у пандемічній ситуації, а також на його зручності, адже вебпортал доступний упродовж всієї доби, отож кожен має змогу вирішити необхідні питання у зручний для себе час.

Разом з громадянами, які долучилися до акції, пенсійники закликали мешканців міста іти у ногу з часом і використовувати зручні технології для отримання послуг з соціального і пенсійного забезпечення. Зокрема, наголосили на доцільності відстеження персональних даних, які справляють визначальний вплив на обчислення розміру майбутньої пенсії:  про суми нарахованих заробітків, сплачених внесків і тривалість набутого страхового стажу. Зазначили, що у випадку виявлення фактів порушення роботодавцем законодавчих вимог до оплати праці й здійснення обов’язкових відрахувань потрібно вимагати від керівника виправлення ситуації й відстоювати свої права. Пояснивши необхідність офіційного оформлення трудових відносин, закликали молодих людей заздалегідь дбати про майбутнє пенсійне забезпечення, а також допомагати людям старшого віку оволодівати навичками використання електронних сервісів Пенсійного фонду. Учасникам акції та перехожим роздали інформаційні буклети з детальними роз’ясненнями порядку авторизації на вебпорталі й переліком послуг, які можна отримати на цьому зручному сервісі.

Захід проведено з дотриманням усіх необхідних заходів безпеки в епідемічній ситуації.

background Layer 1