Пропустити навігацію

Чому зручно користуватися Електронним пенсійним посвідченням?

posv. 235x300 - Чому зручно користуватися Електронним пенсійним посвідченням?Електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) – це пластикова картка, яка поєднує функції пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки, містить електронну інформацію про власника та електронний підпис. Отримати електронне пенсійне посвідчення може кожен охочий пенсіонер – і той, хто щойно оформляє пенсію, і той, кому пенсію вже призначено раніше.

Перевагами ЕПП є: отримання пенсійних виплат; сплата комунальних послуг онлайн; оплата товарів через термінали в магазинах чи аптеках, або ж через мережу Інтернет; контроль руху коштів на рахунку.

Авторизувавшись на вебпорталі Пенсійного фонду пенсіонер може онлайн замовити ЕПП. Для цього в Особистому кабінеті потрібно натиснути на пункт «Заява на призначення пенсії» і в анкеті, що з’явиться після цього, в пункті «Бажаєте отримати пенсійне посвідчення» обрати «Електронне», заповнивши відповідні поля.

Маючи електронне посвідчення пенсіонер може отримувати відомості з власної пенсійної справи, дізнаватися про здійснені нарахування та перерахунки, подавати заяви і звернення, запити на формування потрібних довідок та отримувати їх в електронному вигляді, тобто користуватись усім спектром наявних послуг, які надає вебпортал, без необхідності відвідування сервісного центру пенсійної служби.

 

background Layer 1