Пропустити навігацію

Про перерахунки пенсій – в ефірі румуномовного телебачення

kretsu2 300x138 - Про перерахунки пенсій – в ефірі румуномовного телебаченняЗ огляду на велику чисельність румуномовної етнічної групи, що проживає на території краю, та з метою донесення до її представників потрібної інформації у доступному форматі пенсійники Чернівецької області надають роз’яснення рідною мовою цієї нацменшини. Черговий виступ в ефірі телеканалу UA: Буковина здійснив начальник відділу обслуговування громадян № 4 Іван Крецу, котрий розповів краянам про порядок здійсненого у грудні перерахунку пенсій.

Представник пенсійної служби повідомив, що з 01.12.2020 розмір прожиткового мінімуму, який становив 1712 грн, збільшено до 1769 грн. У зв’язку з цим перераховано розмір мінімальної пенсії за віком. Також збільшено доплату пенсіонерам за понаднормовий стаж, яку перераховано у відсотковому еквіваленті відносно розміру прожиткового мінімуму.

З 1 грудня збільшено мінімальні пенсійні виплати шахтарям, особам з інвалідністю, яка виникла внаслідок війни, та учасникам бойових дій, особам з інвалідністюkretsu 300x165 - Про перерахунки пенсій – в ефірі румуномовного телебачення з числа ліквідаторів аварії на ЧАЕС, а також та надбавки і доплати окремим категоріям громадян та інші виплати, розмір яких визначається в залежності від прожиткового мінімуму.

Звертаючись до телеглядачів, Іван Крецу наголосив, що на час дії адаптивного карантину в Україні та обмеження доступу до адміністративних приміщень буковинці мають змогу вирішувати питання соціального і пенсійного забезпечення шляхом використання електронних сервісів Пенсійного фонду України.

Зауважив на зручному функціоналі послуг вебпорталу, який дає змогу вирішити більшість питань пенсійного забезпечення не виходячи з дому й таким чином значно заощадити час і уникнути зовнішніх небезпек. Розповів про можливість попереднього обчислення орієнтовного розміру майбутньої пенсії за допомогою Пенсійного калькулятора, перевірки та впорядкування відомостей про трудові відносини в Електронній трудовій книжці, завчасного подання заяви про автоматичне призначення пенсії, а також закликав користуватись мобільним застосунком «Пенсійний фонд».

Крім того, привернув увагу до важливості оперативного надання одержувачами пенсій інформації про зміну ідентифікаційних даних для отримання коректного і своєчасного пенсійного забезпечення.

background Layer 1