Пропустити навігацію

Представник Фонду поінформував громадян з інвалідністю про доцільність використання електронних послуг вебпорталу

stor 1 300x225 - Представник Фонду поінформував громадян з інвалідністю про доцільність використання електронних послуг вебпорталуЛюдям, які мають складні вади здоров’я, пенсійники завжди стараються приділити особливу увагу. З метою обговорення проблем громадян з інвалідністю та інформування їх з актуальних питань пенсійного забезпечення заступник начальника відділу формування електронних трудових книжок управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Сербул взяв участь у засіданні  круглого столу Союзу організацій інвалідів України Сторожинецької районної організації.

Представник Пенсійного фонду розповів учасникам зібрання про умови та порядок призначення пенсії по інвалідності, назвав складові, які справляють визначальний вплив на формування її розміру. Пояснив механізм проведеного цього місяця перерахунку пенсійних виплат, відповів на запитання присутніх.

З огляду на тривалий період карантинних обмежень, які торкнулися, у тому числі, й прийому громадян сервісними центрами Фонду в області, Михайло Сербул закликав учасників засідання активно використовувати та популяризувати серед ближчого оточення сучасні дистанційні послуги пенсійної служби. Розповів про зручні та корисні електронні сервіси вебпорталу Пенсійного фонду, які дозволяють вирішити практично увесь перелік пенсійних та соціальних питань без потреби особистого відвідання сервісного центру. Зазначив, що використання порталу дає змогу контролювати сплату роботодавцем страхових внесків, відстежувати зарахування стажу, подавати звернення до Пенсійного фонду, в тому числі заяву на stor 3 300x225 - Представник Фонду поінформував громадян з інвалідністю про доцільність використання електронних послуг вебпорталуавтоматичне призначення пенсії, а також отримувати необхідні документи в електронному форматі з підтвердженням QR-кодом. Зокрема, повідомив, що через вебпортал можна отримувати довідки про доходи пенсіонера, індивідуальні відомості про страховий стаж, заробітну плату та сплату страхувальниками страхових внесків (довідки за формою ОК-5, ОК-7) та інші документи, дійсні для оформлення субсидій, подання до центрів надання адміністративних послуг, посольств, консульських та банківських установ, органів податкової й виконавчої служб, територіальних органів міграційної служби тощо. Зауважив, що дистанційні послуги наразі є особливо актуальними, оскільки завдяки відсутності потреби відвідувати установу Фонду дозволяють уникнути зовнішніх небезпек, пов’язаних з поширенням коронавірусної інфекції. Закликав громадян по можливості залишатися вдома, вирішувати питання пенсійного забезпечення за допомогою електронних сервісів та не ризикувати своїм здоров’ям і життям.

 

background Layer 1