Пропустити навігацію

Представниця Пенсійного фонду надала роз’яснення порядку виплати «карантинних» коштів

IMG 0163 300x172 - Представниця Пенсійного фонду надала роз’яснення порядку виплати «карантинних» коштівНачальниця фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Лілія ЛЕЛЮХ надала коментар журналістам суспільного телебачення «UA:Буковина» щодо урядового повідомлення про виплату грошової допомоги підприємцям та найманим працівникам, які у зв’язку з карантином призупиняли свою діяльність.

Посадовиця повідомила, що відповідно до  Закону України № 1071-IX від 04.12.2020 «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів…», фізичні особи-підприємці та наймані працівники, які змушені на певний період призупинити роботу, мають право на отримання одноразової грошової допомоги у розмірі 8 тисяч гривень. Пояснила, що зазначена виплата здійснюватиметься за умови офіційного працевлаштування найманого працівника чи реєстрації фізичної особи-підприємця упродовж не менше трьох місяців 2020 року та підтвердженої сплати за аналогічний період єдиного соціального внеску. Повідомила про зручну можливість перевірки інформації про сплату внесків у режимі онлайн через вебпортал Пенсійного фонду ( https://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/InfoInsurer) шляхом авторизації на цьому сервісі за допомогою кваліфікованого електронного підпису або системи інтегрованої ідентифікації GOV ID (Bank ID або  Mobile ID).

Для отримання належної виплати необхідно подати електронну заяву до Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «ДіЯ» або мобільного застосунку цієї системи, зазначивши паспортні дані, місце роботи та номер особистого банківського рахунку в форматі IBAN. Після перевірки системою відомостей з Реєстру застрахованих осіб Пенсійного фонду України на відповідність умовам отримання допомоги заявник отримає повідомлення про зарахування коштів на рахунок за допомогою СМС-інформування або повідомлення на порталі «ДіЯ».

Відео можна переглянути тут.

background Layer 1