Пропустити навігацію

Буковинців закликали заздалегідь готуватись до пенсії, використовуючи сучасні електронні сервіси

TrotsyukTB2 300x170 - Буковинців закликали заздалегідь готуватись до пенсії, використовуючи сучасні електронні сервісиРоз’ясненню принципів роботи сучасних електронних сервісів пенсійної служби та їх перевагам присвятила черговий виступ в ефірі телеканалу «UA:Буковина» начальниця управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Людмила Троцюк, взявши участь у передачі «Сьогодні. Головне».

Представниця пенсійної служби області поінформувала глядачів Суспільного телебачення про зручність і корисність нового сучасного сервісу «Електронна трудова книжка», який дає змогу перевіряти і самостійно або за допомогою роботодавця уточнювати персональну інформацію про трудові відносини. Зауважила на доцільності завчасного впорядкування даних щодо трудової діяльності, що є передумовою своєчасного призначення пенсії й  уникнення часових витрат на пошук потрібних документів у випадках необхідності доповнення, уточнення чи корегування інформації. Окрім того, наявність Електронної трудової книжки передбачає можливість використання іншого зручного сервісу – «Автоматичного призначення пенсії», який дозволяє оформити пенсійне забезпечення без особистого звернення до установи Фонду. Зазначила, що заяву-анкету на такий спосіб призначення пенсії можна подати задовго до настання пенсійного віку, без будь-яких часових і вікових обмежень. Також повідомила про зручну можливість дізнатись орієнтовний розмір майбутньої пенсії за допомогою «Пенсійного калькулятора», який здійснює розрахунок на основі персональної інформації з Реєстру застрахованих осіб про наявний стаж та розмір заробітків, а також додаткових даних, введених користувачем вручну.

Людмила Троцюк повідомила, що нові електронні сервіси вебпорталу Пенсійного фонду стрімко набувають популярності серед мешканців краю. Зокрема, понад 3 тисячі буковинців уже скористались можливістю оцифрування інформації про трудові відносини в Електронній трудовій книжці, більше двох сотень краян подали заяви на автоматичне призначення пенсії.

Відповідаючи на запитання ведучої, представниця Пенсійного фонду зазначила, що класичний паперовий формат трудової книжки наразі ще є правомірним документом, який пенсійна служба продовжує приймати для призначення пенсії, та водночас закликала громадян активно включатися до процесу діджиталізації, що значно спрощує процеси вирішення усіх питань та дозволяє значно заощадити час. Окремо наголосила на абсолютній захищеності персональної інформації, яка міститься в базі даних Пенсійного фонду, та надійності збереження електронних даних, які неможливо пошкодити чи загубити.

background Layer 1