Пропустити навігацію

Подолання проблем нелегальної зайнятості в області – одне з найбільш важливих завдань органів влади та контролюючих органів

IMG 4949 300x225 - Подолання проблем нелегальної зайнятості в області – одне з найбільш важливих завдань органів влади та контролюючих органівЗаступниця начальника фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Майя Філіпець взяла участь у  засіданні постійно діючої робочої групи з питань узгодження спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці у Чернівецькій області, створеної при Управлінні Держпраці у Чернівецькій області, яке відбулося в онлайн-режимі.

Учасники засідання розглянули шляхи підвищення ефективності взаємодії, спрямованої на  зниження рівня незадекларованої праці у Чернівецькій області, та  обговорили План спільних заходів на 2021 рік.

Майя Філіпець зазначила, що Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області постійно здійснює і надалі здійснюватиме роботу з виявлення ознак мінімізації роботодавцями зайнятості та заробітної плати працівників й інформуватиме про виявлені випадки порушення трудового законодавства Управління Держпраці у Чернівецькій області, територіальні громади області для вжиття заходів з усунення цих негативних явищ.

– Фахівці пенсійної служби проводять активну інформаційно-роз’яснювальну роботу в засобах масової інформації, шляхом спілкування з роботодавцями з метою донесення до свідомості страхувальників та працівників розуміння переваг легальної зайнятості, безпосереднього впливу нарахованої зарплати й суми єдиного соціального внеску на набуття страхового стажу, необхідного для призначення соціальних і пенсійних виплат, на визначення їх розміру. Усі разом ми маємо достукатися до свідомості як роботодавця, так і працівника, досягти розуміння ними того, що легальна заробітна плата і зайнятість – це запорука стабільності як окремо взятої родини, так і держави загалом, – наголосила фахівчиня пенсійної служби.

Представниця Пенсійного фонду висловила підтримку ініціативи Чернівецького обласного центру зайнятості щодо проведення семінарів та навчань з роботодавцями щодо необхідності додержання законодавства при оформлені трудових відносин. Зауважила на актуальності активного залучення до таких заходів представників роботодавців з найбільш ризикових сфер діяльності, а саме торгівлі, сільського господарства, будівництва, тимчасового розміщення та організації харчування, транспорту й інших.

Учасники робочої групи погодилися із запропонованими заходами, зазначеними у Плані, та відзначили важливість ефективної взаємодії, спрямованої на подолання проблем нелегальної зайнятості.

background Layer 1