Пропустити навігацію

Життя за новими правилами

2 4 DSC04386 300x225 - Життя за новими правиламиПочаток весни 2020 року вніс корективи у звичний спосіб життя українців. Країною почала розповсюджуватись до того часу не відома світові інфекція COVID-19, спричиняючи масові захворювання.

 З оголошенням карантину державні установи продовжують працювати в умовах обмежувальних заходів.

У цей непростий період Головне управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області стабільно виконує завдання з надання мешканцям краю необхідних послуг та своєчасного пенсійного забезпечення. Обмеження торкнулись тільки безпосередньо прийому громадян у приміщеннях сервісних центрів, який здійснюється тільки у  виняткових випадках для вирішення невідкладних питань.1 1 IMG 20200429 112056 300x228 - Життя за новими правилами

З того часу більшість робочих процесів перевели в електронний формат, який дозволяє максимально обмежити контакти: навіть передача паперових документів у більшості випадків здійснюється безконтактно, через спеціально розміщені біля дверей кабінетів скриньки.

Засідання, наради та колегії проводяться за допомогою відеозв`язку.

3 4 roma 300x225 - Життя за новими правиламиУ період карантинних обмежень фахівці юридичного управління першими в Україні взяли участь у судовому засіданні в форматі відеоконференції.

Усі працівники Головного управління чітко дотримуються правил безпеки, перебуваючи на робочих місцях у захисних масках та одноразових рукавичках.3 5DSC04399 300x225 - Життя за новими правилами

Щоденно здійснюється кількаразове ретельне прибирання приміщень із застосуванням дезінфекційних засобів.

Представники кадрової служби постійно контролюють температурний стан кожного працівника.

2 2 Inf karan Tr dyst1 1 1 NN 300x225 - Життя за новими правиламиОбслуговування громадян зосередили на дистанційному форматі: консультування через відеозв`язок і телефони гарячої лінії, електронне листування, інформування через засоби масової  інформації.

3 2 Karantyn prezent 3 267x300 - Життя за новими правиламиНабуває популярності надання електронних послуг через вебпортал. Отримати весь спектр пенсійних послуг – від інформаційних до призначення пенсії можна безпосередньо, у себе вдома та у зручний час, лише зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Починають функціонувати 4 електронні сервіси Пенсійного фонду України: «Автоматичне призначення пенсії», «Електронна трудова книжка», «Пенсійний калькулятор», мобільний додаток «Пенсійний фонд».

Сучасні електронні сервіси Пенсійного фонду суттєво пришвидшують та покращують якість обслуговування громадян і значно спрощують процеси вирішення більшості питань пенсійного забезпечення. Тепер осучаснено і важливу для кожної людини процедуру призначення пенсії, здійснення якої відбувається в автоматичному режимі та не потребує особистого звернення до установи Фонду.

51 300x169 - Життя за новими правиламиЗ травня 2020 року у вебпідсистемі «Звернення» запроваджено порядок оцифрування відомостей про трудову діяльність застрахованих осіб на підставі поданих сканкопій трудових книжок, а з червня 2020-го здійснюється автоматичне призначення пенсій на підставі анкет-заяв, поданих майбутніми пенсіонерами.

E knyzhka 300x169 - Життя за новими правиламиШирокий функціонал сучасних електронних послуг вебпорталу Фонду дозволяє підготуватися до виходу на заслужений відпочинок задовго до настання пенсійного віку. Кожен користувач цього корисного сервісу має змогу контролювати персональні дані щодо величини нарахованого заробітку, суми сплачених внесків та тривалості набутого страхового стажу – чинників, які справляють визначальний вплив на формування розміру пенсійної виплати, та своєчасно скорегувати ситуацію для отримання добрих пенсійних перспектив.

Переглядаючи інформацію, яка міститься в «Електронній трудовій книжці», можливо самостійно уточнювати та доповнювати невраховані дані про трудові відносини й таким чином підійти до моменту оформлення пенсії цілком підготовленим. За умови подання анкети-заяви про автоматичне призначення пенсії, що за бажання можна зробити у будь-якому віці й у будь-який час, та перевіреної й документально підтвердженої інформації в «Електронній трудовій книжці» призначення пенсії з настанням відповідного віку здійснюється в автоматичному режимі без потреби особистого відвідання установи Фонду.

36 300x227 - Життя за новими правиламиКрім того, з метою впровадження системи обліку трудових відносин в електронній формі, тобто запровадженням електронних трудових книжок, Головне управління налагодило співпрацю з Чернівецькою обласною радою профспілок, щодо інформування громадськості про переваги використання електронних сервісів Пенсійного фонду для працюючих громадян та сприянні профспілкових комітетів у залученні трудових колективів до процесу оцифрування трудових книжок.

Наближаючись до пенсійного віку, кожен замислюється над тим, яку пенсію отримуватиме після виходу на заслужений відпочинок. Дізнатись орієнтовний її розмір можна самостійно, скориставшись послугою «Пенсійний калькулятор». Сервіс автоматично підсумовує періоди трудової діяльності користувача та на основі його персональних даних щодо величини заробітної плати і тривалості страхового стажу автоматично визначає коефіцієнти й обчислює розмір майбутньої пенсії.35 300x250 - Життя за новими правилами

Завжди тримати руку на пульсі актуальних питань пенсійного забезпечення та контролювати персональні дані дозволяє мобільний застосунок «Пенсійний фонд».

Авторизувавшись в електронному додатку з використанням кваліфікованого електронного підпису чи систему інтегрованої ідентифікації GOV ID, користувач має змогу отримати широкий спектр інформації та послуг з пенсійного забезпечення. Завдяки доступності й простоті завантаження застосунку, його зручному формату та широкому функціоналу вебпорталу Пенсійного фонду подання заяв та звернень, отримання електронних довідок та інших документів, правомірність яких підтверджується QR-кодом, вирішення інших пенсійних питань можна за мінімальних часових витрат та в будь-якому місці.

2 3 Karantyn prezent 2 300x268 - Життя за новими правиламиЗабезпечується тісна взаємодія з органами влади та місцевого самоврядування, правоохоронними органами, Державною виконавчою та Фіскальною службою, Чернівецькою обласною радою профспілок, Федерацією роботодавців Чернівецької області. В рамках виконання Угоди про соціальне партнерство у сфері пенсійного забезпечення налагоджене дієве співробітництво між представниками соціального діалогу з питань організаційної, аналітичної, нормотворчої, правопросвітницької та правозахисної роботи, інформаційного забезпечення страхувальників, застрахованих осіб та пенсіонерів у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Для наповнення бюджету власними коштами органи Фонду працівники Головного управління працюють в режимі посиленого контролю за погашенням заборгованості з платежів до бюджету Фонду.

Вживався комплекс заходів щодо захисту прав застрахованих осіб та розширення бази нарахування єдиного внеску за рахунок легалізації зарплати та детінізації зайнятості.KS legalizatsiya karantyn1 300x207 - Життя за новими правилами

Фахівці пенсійної служби краю брали участь у нарадах із органами влади, контролюючими органами та соціальними партнерами, засіданнях робочих груп з питань легалізації виплати зарплати та зайнятості населення, підготовлені відповідні матеріали та взято участь у засіданнях колегій (нарадах) при головах райдержадміністрацій, семінарах та інших заходах. В умовах карантинну ця робота продовжувалась в електронному форматі. Зокрема, круглі столи, засідання комісій, зустрічі з соціальними партнерами проводились з використанням засобів відеозв’язку.

Сформовано спільний з Управлінням Держпраці, Державною податковою службою, Департаментом соціального захисту населення, Радою Федерації роботодавців План заходів щодо роботи з подолання проблем нелегальної зайнятості і заробітної плати з урахуванням умов карантину.

background Layer 1