Пропустити навігацію

На засіданні колегії обговорили підсумки роботи пенсійної служби Буковини за минулий рік

Kolegiya 17 8 300x237 - На засіданні колегії обговорили підсумки роботи пенсійної служби Буковини за минулий рікПідсумки роботи пенсійної служби краю впродовж 2020 року та завдання на 2021 рік обговорили в режимі відеозв’язку під час розширеного засідання колегії при начальнику Головного управління в області Михайлові Романіву. У заході взяли участь Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус, Голова Федерації роботодавців Чернівецької області Микола Бузинський, Голова Чернівецької обласної ради профспілок Володимир Шкварковський.

Під час засідання відзначено, що минулий рік був складним, адже у зв’язку з введенням карантину з початку весни змусив усіх жити й працювати за новими правилами, дотримуючись умов обмежувальних заходів. В цей період особливу увагу приділено дистанційному способу обслуговування та надання послуг в електронному вигляді. За звітний період в режимі робочого часу кількість наданих консультацій та роз’яснення за допомогою гарячої телефонної лінії в порівнянні з 2019-им збільшилась вдвічі. Також кожен четвертий, з загальної чисельності тих, хто звернувся до пенсійної служби, скористався послугою отримання консультацій в режимі відеозв’язку.

Колегія відмітила, що в період дії обмежувальних заходів краяни активно використовувати електронні сервіси Пенсійного фонду. Зокрема, впродовж 2020 року через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України 20% від загальної кількості звернень громадян, надійшли саме через вебпортал.

Загалом у 2020-му році на вебпорталі електронних послуг за допомогою логіну й паролю зареєструвалось 11,5 тис. осіб, таким чином загальна кількість таких користувачів на 1 січня 2021 року становила 55,9 тис. осіб. Також майже 50% страхувальників, які звітують за найманих працівників, теж пройшли реєстрацію на вебпорталі.

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області у 2020 році забезпечувало фінансування виплати пенсій та грошової допомоги своєчасно та у повному обсязі за рахунок законодавчо визначених джерел доходів, сума яких склала 7,4 млрд грн.

У співпраці з органами місцевої виконавчої влади та державної виконавчої служби вдалося мобілізувати доходів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду України, в сумі 20,8 млн грн, чим забезпечено виконання планового завдання на 118,9%.

Крім того, проводилася робота спрямована на легалізацію зайнятості та заробітної плати, з метою захисту прав застрахованих осіб та збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду України від платників в області. Завдяки проведенню спільних заходів із органами влади, контролюючими органами та соціальними партнерами з початку року легалізовано працю 18,4 тис. найманих працівників та фізичних осіб, що дозволило залучити 19,5 млн грн єдиного внеску.

Колегія визнала позитивною роботу фахівців Фонду в області щодо організації заходів з боржниками по сплаті заборгованості з ЄСВ, наповнення бюджету, інформування громадськості з питань діяльності пенсійної служби краю. Визначила подальші шляхи співпраці з представниками профспілок та організаціями роботодавців краю, спрямовані на захист прав застрахованих осіб та наповнення бюджету Фонду.

Представники соціальних партнерів відзначили високий рівень дотримання пенсійною службою краю стандартів надання послуг, якісне обслуговування громадян, відмітили роботу Головного управління щодо організації обслуговування громадян в умовах карантину, побажали фахівцям пенсійної служби краю успіхів у подальшій роботі.

Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус подякував колективу Головного управління за проведену в 2020-му році роботу. Зауважив, що рік був непростий і Чернівецька область однією з перших відчула наслідки захворюваності. Проте пенсійна служба з честю впоралась й переформатувала роботу на новий лад та забезпечила безперебійне функціонування усіх робочих процесів в умовах карантину, на буковинський досвід в організації роботи орієнтувались інші регіони. Крім того, Євгеній Капінус відмітив участь Чернівецької області в напрацюванні Пенсійним фондом України різних нововведень в технологічному плані, та зауважив, що пропозиції, надані в процесі апробації, лягли в основу багатьох програмних продуктів. На засіданні колегії Голова правління окреслив плани на майбутню перспективу й побажав успіхів колективу Головного управління в їх реалізації, відмітивши, що чекатиме ще кращих результатів в подальшій діяльності пенсійної служби на Буковині.

Керівник Головного управління Михайло Романів запевнив, що пенсійна служба краю у 2021-му продовжить роботу з виконання планових показників з надходження до бюджету Фонду, популяризації електронних сервісів, залучення більшого числа користувачів вебпорталом Пенсійного фонду та якісного обслуговування громадян. Крім того, в планах – забезпечувати цифровізацію послуг і автоматизацію функціональних процесів та здійснювати контрольні заходи, втілювати ефективне адміністрування, спрямоване на забезпечення виконання основних завдань.

Kolegiya 17 3 1024x768 - На засіданні колегії обговорили підсумки роботи пенсійної служби Буковини за минулий рік 457565 1024x576 - На засіданні колегії обговорили підсумки роботи пенсійної служби Буковини за минулий рік 564334232 1024x576 - На засіданні колегії обговорили підсумки роботи пенсійної служби Буковини за минулий рік 111 1024x576 - На засіданні колегії обговорили підсумки роботи пенсійної служби Буковини за минулий рік 3333 1024x576 - На засіданні колегії обговорили підсумки роботи пенсійної служби Буковини за минулий рік 4444 1024x576 - На засіданні колегії обговорили підсумки роботи пенсійної служби Буковини за минулий рік 777 1024x576 - На засіданні колегії обговорили підсумки роботи пенсійної служби Буковини за минулий рік

background Layer 1