Пропустити навігацію

На засіданні колегії обговорили питання організації роботи щодо формування та ведення реєстру застрахованих осіб

k1 300x169 - На засіданні колегії обговорили питання організації роботи щодо формування та ведення реєстру застрахованих осібНа засіданні колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайлові Романіву розглянули питання організації роботи щодо формування та ведення реєстру застрахованих осіб.

Пенсійна служба здійснює постійний контроль за наповненням реєстру застрахованих осіб, забезпечення коректного відображення інформації про сплату роботодавцями  внесків за  працівників.  Проведена робота в січні-лютому 2021 року дозволила скоротити кількість поданих роботодавцями  помилкових звітів   за грудень 2020-го на 62,16%, кількість працюючих громадян, інформація про яких не потрапила до Реєстру, скоротилась на 76,54%.

Ефективна комунікація направлена на   інформування  громадськості про електронні послуги сприяє  збільшенню кількості користувачів вебпорталом  Пенсійного фонду, які через особистий кабінет оперативно контролюють сплату роботодавцями внесків і, таким чином, турбуються особисто про вчасне  зарахування свого страхового стажу. Також до користування послугами вебпорталу долучилось уже 5999 керівників підприємств, установ та організацій, або понад 53,3% від загальної їх кількості, які звітували за своїх працівників у 2020 році. Роботодавці краю нині не лише користуються порталом для  отримання  необхідної  інформації  але й подають  до Пенсійного фонду відскановані трудові книжки працівників, сприяють  оцифруванню їх трудової діяльності.  В Чернівецькій області  з  початку 2021 року надійшло понад  4тисячі скан-копій трудових книжок.

Колегія визнала  організацію роботи  щодо формування та ведення реєстру застрахованих осіб такою, що сприяє реалізації прав громадян пенсійне забезпечення. Визначено подальші завдання, серед яких: здійснення контролю за надходженням інформації та вжиття заходів, направлених на оперативне та якісне формування даних в картках реєстру застрахованих осіб, продовження співпраці з роботодавцями щодо оцифрування трудової діяльності краян.

background Layer 1