Пропустити навігацію

Соціальна підтримка вразливих верств населення – пріоритетний напрямок співпраці державних служб та громадських організацій

164003253 562923491344617 4225751870957078547 n 300x272 - Соціальна підтримка вразливих верств населення – пріоритетний напрямок співпраці державних служб та громадських організаційВ рамках проєкту «Допомога при працевлаштуванні, оформленні пенсій для людей, що опинились у важких життєвих обставинах», який реалізується Громадською організацією «Світле майбутнє для тебе» та Благодійною організацією «Позитивні жінки», відбулося онлайн-засідання круглого столу. Участь у заході взяли представники Департаменту праці та соціального захисту населення, Центру зайнятості, пенсійної служби краю, громадських та благодійних організацій.

               – Допомогти  людям, котрі потрапили у складні життєві обставини, самореалізуватися, змінити життя на краще, відчути себе захищеними і потрібними суспільству – першочергове завдання державних служб, громадських, благодійних організацій, це наш спільний моральний обов’язок, – відзначила начальниця управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Людмила ТРОЦЮК. – Пенсійна служба краю докладає чимало зусиль до справи захисту прав громадян на пенсійне забезпечення, опікується людьми похилого віку, особами з інвалідністю, провадить активне інформування громадськості щодо важливості офіційного працевлаштування для реалізації права на гідну пенсію. Ми забезпечуємо стабільну виплату пенсій внутрішньо переміщеним особам, дбаємо про доступність пенсійних послуг для всіх категорій населення та про те, щоб усі, хто до нас звертається, отримали оперативне вирішення своїх питань. Звісно, допомога людям буде тим відчутнішою, чим ефективнішою буде взаємодія державних, громадських, благодійних служб та організацій. Тому формування стратегії і тактики нашої з вами співпраці з надання підтримки громадянам, які її потребують, – справа надзвичайно важлива і необхідна.

Людмила Троцюк зауважила на доцільності активної інформаційно-роз’яснювальної, просвітницької роботи серед населення як ефективному засобі упередження складних життєвих ситуацій. Коли людина знає як правильно діяти, у неї менший ризик опинитися у скруті. Виховання соціальної відповідальності – один з важливих факторів мінімізації вразливості населення, зазначила Людмила Троцюк та закликала учасників засідання до активної взаємодії у справі захисту прав громадян і надання їм необхідної допомоги для соціальної адаптації й повноцінної самореалізації.

З метою координації спільних дій, спрямованих на надання допомоги і захисту вразливим верствам населення нашого краю, учасники засідання обговорили шляхи розробки та реалізації спільних програм, проектів, заходів в межах компетенції сторін та домовились про підписання багатосторонньої угоди про співпрацю.

background Layer 1