Пропустити навігацію

Представниця Пенсійного фонду взяла участь у семінарі на тему подолання тіньової зайнятості й оплати праці

166249044 851467698775168 7557387876632968087 n 300x200 - Представниця Пенсійного фонду взяла участь у семінарі на тему подолання тіньової зайнятості й оплати праціЗахист прав громадян на соціальне та пенсійне забезпечення – пріоритетний напрям роботи пенсійної служби. У співпраці з державними органами, виконавчою службою, громадськими об’єднаннями та організаціями пенсійники краю докладають максимум зусиль до легалізації зайнятості населення, що є основою наповнення бюджету і, відповідно, соціальної захищеності як працівників, так і нинішніх та майбутніх пенсіонерів.

Обговорення шляхів детінізації оплати праці стало темою спеціального семінару, організованого виконавчим комітетом Новодністровської міської ради для керівників підприємств, установ, організацій, участь у якому взяла заступниця начальника відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Наталя Якубовська. На заході були присутні представники Управління Держпраці у Чернівецькій області, Новодністровського міського центру зайнятості та Державної податкової інспекції.

Представниця пенсійної служби зауважила на актуальності легалізації зайнятості й оплати праці та зазначила, що повномірна сплата страхових внесків з офіційно задекларованих заробітків є обов’язковою умовою зарахування періодів роботи до страхового стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення. Наголосила, що з огляду на щорічне зростання вимог до тривалості стажу для призначення пенсії дбати про його набуття необхідно заздалегідь. Закликала присутніх на зібранні роботодавців бути відповідальними за долю людей, які у них працюють, обов’язково оформляти трудові договори з найманими працівниками, гідно оплачувати їхню роботу та своєчасно сплачувати страхові внески. Пояснила, що тіньові схеми використання найманої праці й виплата заробітків 165759702 1107712506410391 886442390147654440 n 300x200 - Представниця Пенсійного фонду взяла участь у семінарі на тему подолання тіньової зайнятості й оплати праці«у конвертах» позбавляють працівників гарантованих державою соціальних виплат сьогодні та перспектив отримувати гідну пенсію після виходу на заслужений відпочинок. Також зазначила, що від виконання керівниками фінансових зобов’язань зі сплати внесків залежить наповнення бюджету Фонду, коштами якого здійснюються виплати пенсій та соціальних допомог.

Учасники засідання обговорили шляхи взаємодії у вирішенні проблеми тіньової зайнятості та нелегальної оплати праці, відзначивши важливість активної інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням, здійснення аналізу звітності страхувальників на предмет виявлення випадків мінімізації зарплат та сплати внесків, вжиття до порушників передбачених законодавством дієвих заходів впливу. Домовились про зміцнення співпраці, скерованої на досягнення позитивних результатів з питань наповнення бюджетів усіх рівнів та захисту прав працівників на соціальне і пенсійне забезпечення.

          

background Layer 1