Пропустити навігацію

На засіданні колегії обговорили завдання, спрямовані на забезпечення надходжень до бюджету Фонду

CHERNIVTSI kolegiya 26.05 2 300x225 - На засіданні колегії обговорили завдання, спрямовані на забезпечення надходжень до бюджету ФондуПро роботу Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області щодо сталого фінансування виплати пенсій та завдання щодо посилення взаємодії з органами місцевої виконавчої влади, спрямованої на забезпечення надходжень обговорили під час засідання колегії при начальнику Головного управління в області Михайлові Романіву.

З початку року забезпечено фінансування виплати пенсій і грошової допомоги своєчасно та у повному обсязі, сума яких склала 2,6 млрд грн, що на 8,6% більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Завдяки співпраці з органами виконавчої влади вдалося мобілізувати власних доходів до бюджету Фонду в сумі 1,1 млрд грн, що на 16,3% більше надходжень відповідного періоду 2020 року, у т.ч. доходів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду України, мобілізовано в сумі 6,9 млн грн, що на 1,2 млн грн більше плану.

Вдалося досягти зменшення боргу економічно-активних платників майже на 25%.

Також на колегії обговорили стан взаємодії з територіальними громадами, CHERNIVTSI kolegiya 26.05 1 300x225 - На засіданні колегії обговорили завдання, спрямовані на забезпечення надходжень до бюджету Фондуспрямованої на забезпечення надходжень до бюджету Фонду. В умовах нового адміністративно-територіального поділу забезпечено інформування усіх територіальних громад щодо показників, які негативно впливають на стан надходження як доходів до місцевих бюджетів, так і єдиного внеску, а також роботодавців, які мінімізують зарплату і зайнятість працівників. Налагоджено діалог з роботодавцями щодо сприяння в повній зайнятості працівників та підвищення рівня оплати праці.

Колегія визнала позитивною роботу Головного управління в області щодо організації сталого фінансування виплати пенсій. Означила подальші шляхи співпраці з представниками територіальних громад, профспілок та організаціями роботодавців краю, спрямовані на захист прав застрахованих осіб та наповнення бюджету Фонду.

Начальник Головного управління Михайло Романів закликав активізувати взаємодію з Державною виконавчою службою та Головним управлінням Державної податкової служби у Чернівецькій області в частині погашення заборгованості з єдиного соціального внеску, першочергово по боржниках, які мають активи та джерела доходів, та застосовувати дієві форми, нестандартні шляхи для пошуку джерел погашення усіх видів заборгованості. Наголосив на важливості пошуку ефективних каналів комунікації з сільськими громадами для донесення до населення важливої інформації з питань пенсійного забезпечення.

background Layer 1