Пропустити навігацію

Мешканцям Петровецької територіальної громади – про актуальні питання пенсійного забезпечення

petrovtsy 300x169 - Мешканцям Петровецької територіальної громади – про актуальні питання пенсійного забезпеченняГоловний спеціаліст відділу обслуговування громадян №4 Наталія Крупчак провела виїзний прийом для мешканців Петровецької територіальної громади.

Представниця Пенсійного фонду поінформувала громадян про зміну порядку здійснення пенсійних виплат, роз’яснила  залежність розміру  пенсії від тривалості страхового стажу та величини легальної заробітної плати, з якої сплачено страхові внески. Зауважила, що з 1 січня 2021 року правом на призначення пенсії за віком можуть скористатися громадяни, які при досягненні 60-ліття мають не менше 28 років страхового стажу, та зазначила, що тривалість стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення, продовжує зростати щороку на рік до 2028 року, коли для призначення пенсії вже потрібно буде мати не менше 35 років стажу.

Розповіла мешканцям територіальної громади про зручні можливості отримання інформації та послуг з пенсійного забезпечення через відеозв’язок, телефон гарячої лінії та за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України. Зазначила, що для отримання доступу до всього спектру пенсійних послуг потрібно авторизуватись на вебпорталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису та закликала місцевих мешканців  активно користуватись сучасними послугами пенсійної служби.  

Нагадала, що отримати консультації можна за телефоном (03735)2-41-00 – гаряча лінія відділу обслуговування громадян №4.

background Layer 1