Пропустити навігацію

Обговорили питання інформування краян про е-трудові та автопризначення пенсій

kolegiya 2 23.06.2021 300x225 - Обговорили питання інформування краян про е-трудові та автопризначення пенсійНа засіданні колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області розглянули питання проведення роз’яснювальної роботи зі страхувальниками та застрахованими особами (майбутніми пенсіонерами) щодо важливості подачі сканкопій трудових книжок та заяв на автоматичне призначення пенсій.

З початку року фахівці пенсійної служби краю поінформували майже півтори тисячі страхувальників про настання пенсійного віку у понад 2 тис. працівників. В результаті – через вебпортал Пенсійного фонду України на обробку надійшло півтори тисячі звернень зі сканкопіями трудових книжок.

Організовуються спільні заходи з територіальними громадами, інформаційні матеріали про електронні послуги розміщуються на їх сайтах. Під час виїзних прийомів фахівці пенсійної служби консультують жителів та надають практичні рекомендації щодо сканування трудових книжок та заповнення заяв на автопризначення пенсій.

Постійно здійснюється співпраця з кадровими службами підприємств, установ, організацій щодо інформування їх працівників про електронні послуги. Як результат, впродовж січня-березня 2021 року 632 особи подали заяви на автоматичне призначення, а в квітні-травні майже в 4 рази більше.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів зауважив, що впровадження таких сервісів, як електронна трудова та автоматичне призначення пенсії змінюють систему відносин «найманий працівник – роботодавець – держава», не тільки стосовно пенсійного забезпечення, але й повсякденного життя, прикладом цьому є перехід на електронні лікарняні. Окреслено заходи подальшої співпраці з територіальними громадами для проведення спільної роз’яснювальної роботи щодо внесення відомостей про трудову діяльність до Державного реєстру через вебпортал електронних послуг у вигляді сканованих або оцифрованих копій.

 

background Layer 1