Пропустити навігацію

Продовжуємо інформувати громадян

beregomet bojko 300x169 - Продовжуємо інформувати громадянВідбувся виїзний прийом громадян на віддалених робочих місцях в смт Берегомет Берегометської громади, прийом проводив начальник відділу обслуговування громадян №1 Микола Бойко.

Представник Фонду розповів громадянам про основні зміни в пенсійному законодавстві. Акцентував увагу, що з 1 липня 2021 року у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність підвищується мінімальна пенсія з 1 769 грн до 1 854 грн, надбавки до пенсій за понаднормовий страховий стаж, щомісячна державна адресна допомога до пенсії учасникам та інвалідам війни, пенсії за особливі заслуги.

Микола Бойко також провів зустрічі з трудовим колективом сільської ради. Обговорили шляхи взаємодії щодо подальшого вдосконалення якості надання громадянам державних послуг, зауважив на актуальності популяризації електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду та забезпеченні повномірного інформування місцевого населення з актуальних питань пенсійного забезпечення. Звернув увагу на необхідності інформування застрахованих осіб підприємств, установ та організацій щодо запровадження електронних листків непрацездатності та про необхідність подання скан-копій трудових книжок застрахованих осіб – претендентів на призначення пенсій в період жовтня-грудня 2021 року.

Повідомив суб’єктів господарювання про закінчення Управлінням Держпраці у Чернівецькій області інформаційно-роз’яснювальної роботи і початок інспекційної компанії з питань виявлення неоформлених працівників.

 

background Layer 1