Пропустити навігацію

На новоствореному віддаленому робочому місці фахівця Фонду отримали консультації мешканці Малого Кучурова

stasyuk M. Kuchuriv 300x169 - На новоствореному віддаленому робочому місці фахівця Фонду отримали консультації мешканці Малого КучуроваНаближення послуг до населення – пріоритетний напрямок роботи пенсійної служби області. Головне управління пенсійного фонду України в Чернівецькій області постійно розширює мережу віддалених робочих місць фахівців для надання громадянам послуг за місцем їхнього проживання, активно взаємодіє з адміністраціями територіальних громад у створенні можливостей зі вдосконалення якості та доступності пенсійного обслуговування для мешканців усіх населених пунктів краю.

Отримувати пенсійні послуги, індивідуальні консультації та фахові роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення відтепер мають можливість мешканці Заставнівської територіальної громади, звернувшись на прийом до спеціаліста пенсійної служби на віддаленому робочому місці  в селі Малий Кучурів. Днями такий прийом для місцевих мешканців провів начальник відділу обслуговування громадян №5 Віктор Стасюк.

Представник фонду ознайомив громадян з переліком послуг, які відтепер вони можуть отримувати за місцем проживання, надав кожному з відвідувачів детальні відповіді на запитання, які стосувалися перерахунку пенсійних виплат та умов зарахування страхового стажу, поінформував про необхідні для реалізації права на пенсійне забезпечення умови та порядок призначення пенсій різних видів, назвав головні чинники, які справляють вплив на формування розміру пенсійної виплати. Наголосив на важливості офіційного працевлаштування для набуття страхового стажу, порадив особам передпенсійного віку заздалегідь готуватись до виходу на заслужений відпочинок, за потреби звертаючись за консультаціями до фахівців пенсійної служби особисто чи в дистанційному режимі, або ж самостійно відстежуючи і впорядковуючи персональні дані щодо трудової діяльності, формуючи потрібні довідки  на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Роз’яснивши переваги електронних сервісів, Віктор Стасюк закликав громадян активно залучатися до використання послуг вебпорталу і вирішувати питання пенсійного забезпечення не виходячи з дому. Зазначив, що увесь перелік послуг мають змогу отримати користувачі, які авторизувались на цьому сервісі за допомогою кваліфікованого електронного підпису, та поінформував про способи його отримання. Розповів про запровадження Електронної трудової книжки та Електронного лікарняного, про можливість відстеження персональної інформації про сплату роботодавцем страхових внесків і даних про тривалість зарахованого страхового стажу, обчислення орієнтовного розміру майбутньої пенсії за допомогою Пенсійного калькулятора, подання заяви на автоматичне призначення пенсії та інші зручні функції електронного сервісу пенсійної служби. Насамкінець зазначив, що за виникнення будь-яких складнощів в питаннях пенсійного забезпечення громадяни мають змогу зв’язатись з фахівцями Пенсійного фонду дистанційно: за допомогою засобів відеозв’язку, через телефон гарячої лінії, електронну пошту. Роздав інформаційні буклети з роз’ясненням важливих питань пенсійного забезпечення, в тому числі порядку використання електронних сервісів.

background Layer 1