Пропустити навігацію

З 20 липня діє встановлений порядок видачі електронних лікарняних

e likarnyani 300x169 - З 20 липня діє встановлений порядок видачі електронних лікарнянихНаказом від 17.06.2021 № 1234 Міністерство охорони здоров’я України затвердило Порядок видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності. 20 липня Наказ опубліковано в “Офіційному віснику” №55 від 20.07.2021 р. Відповідно, порядок видачі почав діяти з цієї ж дати. 

Отож, згідно із законодавством, обов’язковими реквізитами електронного листка непрацездатності є:

  • єдиний реєстраційний номер листка непрацездатності;
  • спеціально призначений для таких цілей кваліфікований електронний підпис (електронна печатка);
  • відомості запису про тимчасову непрацездатність: про тимчасово непрацездатну особу, про випадок тимчасової непрацездатності.

Формується електронний лікарняний в Реєстрі електронних листків непрацездатності на підставі медичного висновку в разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Дати відкриття та закриття листка непрацездатності відповідають датам початку періоду дії та закінчення періоду дії медичного висновку, на підставі якого сформований листок непрацездатності. Листок непрацездатності вважається виданим з наступного дня після дати закриття листка непрацездатності.

 

background Layer 1