Пропустити навігацію

Жителі Топорівської територіальної громади отримали консультації з пенсійних питань

Toporivtsi 27.yu07.2021 225x300 - Жителі Топорівської територіальної громади отримали консультації з пенсійних питаньЗаступник начальника відділу обслуговування громадян № 5 Анатолій Процюк провів прийом громадян в Топорівській  сільській територіальній громаді.

Представник пенсійної служби надав місцевим мешканцям роз’яснення законодавчих засад пенсійного забезпечення, порядку здійснених цьогоріч перерахунків пенсій, поінформував  про особливості виплати і доставки пенсій та грошових допомог. Розповів про залежність розміру пенсії від набутого страхового стажу та наголосив, що зарахування періодів роботи до стажу відбувається винятково за умови сплати роботодавцем страхових внесків у розмірі, не меншому за мінімальний. Зазначив, що громадянам, які досягли пенсійного віку цьогоріч, реалізації права на пенсійне забезпечення потрібно мати не менше 28 років страхового стажу, та повідомив про щорічне зростання на рік вимог до необхідної для призначення пенсії кількості років страхового стажу, яке триватиме до 2028 року.

Анатолій Процюк нагадав мешканцям територіальної громади про зручність електронних послуг Пенсійного фонду України. Звернув увагу, що для отримання доступу до всього спектру пенсійних послуг потрібно авторизуватись на вебпорталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису та закликав місцевих мешканців  активно користуватись сучасними послугами пенсійної служби. Наголосив, що оперативну інформацію можна отримати за телефоном (03733)5-07-98 –  гаряча лінія відділу обслуговування громадян №5.

background Layer 1