Пропустити навігацію

Мешканців села Киселиці ознайомили з сучасними сервісами пенсійної служби

konyatin 2021 08 13 13 56 03 208 300x151 - Мешканців села Киселиці ознайомили з сучасними сервісами пенсійної службиЗаступник начальника відділу обслуговування громадян №1 Іван Каптарь провів прийом громадян на віддаленому робочому місці в селі Киселиці Путильської селищної територіальної громади.

Надав кожному з відвідувачів детальні роз’яснення з індивідуальних питань та роз’яснення порядку призначення пенсій, назвав основні фактори, які впливають на визначення їх розміру. Наголосив на важливості накопичення страхового стажу, та зауважив, що зарахування періодів трудової діяльності до страхового стажу відбувається винятково за умови офіційного працевлаштування і сплати роботодавцем страхових внесків. Пояснив, що про пенсію потрібно дбати заздалегідь та не погоджуватися на нелегальні умови праці, які позбавляють не тільки гарантованого державою соціального захисту, а й перспектив гідного пенсійного забезпечення на старості літ.

Також Іван Каптарь ознайомив громадян з широким спектром зручних електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду, розповів про впровадження нових сервісів – електронної трудової книжки та електронного листка тимчасової непрацездатності,  роздав інформаційні матеріали з важливих питань пенсійного забезпечення.

Принагідно представник Фонду зустрівся старостатом територіальної громади, узгодив шляхи взаємодії у справі вдосконалення якості надання громадянам державних послуг, зауважив на актуальності популяризації електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду та забезпеченні повномірного інформування місцевого населення з актуальних питань пенсійного забезпечення. Наголосив на важливості інформування застрахованих осіб, а також керівників підприємств, установ та організацій про необхідність подання сканованих копій трудових книжок працівників, які претендують на призначення пенсії в період з жовтня по грудень 2021 року.

background Layer 1