Пропустити навігацію

Брифінг на тему: «Про виплату «карантинних» 8 тис. грн ФОПам»

У вівторок, 13 квітня, о 16.00 год. відбувся брифінг начальника фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Лілії Лелюх на тему: «Про виплату «карантинних» 8 тис. грн ФОПам».

– Застрахованим найманим працівникам та ФОПам, які постраждали внаслідок запровадження додаткових карантинних обмежень, передбачено надання допомоги у розмірі 8 тис. грн. Для подачі заяви на таку виплату встановлений термін у 30 днів, починаючи з 19 квітня .Її потрібно подавати через «Дію». В ній зазначаються прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, адреса реєстрації місця проживання заявника, номер банківського рахунку заявника для виплати допомоги – за стандартом IBAN. Після процедури перевірки достовірності внесених даних кошти надійдуть на рахунок ФОПа або на банківський рахунок найманого працівника, – розповіла Лілія Лелюх.

Також представник пенсійної служби краю зауважила, що не всі зможуть отримати 8 тисяч. Зокрема, це ті, чий основний вид діяльності не входить до переліку, визначеного  Кабміном. Також повинен бути нарахований ЄСВ за попередній квартал. А для найманих працівників встановлено, що середня зарплата не повинна перевищувати 30 тис. грн на місяць, не отримають виплати й ті, хто працює за сумісництвом.

Що ж стосується ФОПів, Лілія Лелюх зауважила, що не можуть претендувати на виплати ті, держреєстрація яких на останній день місяця, який передує місяцю, в якому подається звернення, становить менше трьох місяців; хто є найманими працівниками і ФОП одночасно; які за останній звітний рік сплатили ЄСВ за себе менше ніж за шість місяців; підприємницька діяльність яких на останній день місяця, що передує місяцю, в якому в регіоні посилюють карантин, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, ФОП і громадських формувань, припинено.

background Layer 1