Пропустити навігацію

Фахові роз’яснення пенсійних питань отримали мешканці Острицької територіальної громади

ostrytsya 23092021 300x225 - Фахові роз’яснення пенсійних питань отримали мешканці Острицької територіальної громадиЗаступник начальника відділу обслуговування громадян №4 Лариса Капра провела прийом громадян в Острицькій територіальній громаді.

Повідомила про механізм призначення пенсії та основні фактори, які справляють вплив на визначення її розміру. Розповіла про умови та порядок призначення пенсії. Наголосила на важливості офіційного оформлення трудових відносин для реалізації права на пенсію, зауваживши на необхідності накопичення страхового стажу, який зараховується винятково за умови сплати роботодавцем єдиного внеску в розмірі, не меншому за мінімальний.

Відповіла на запитання відвідувачів про порядок здійснення перерахунків пенсійних виплат, ознайомила з широким спектром електронних послуг  вебпорталу Пенсійного фонду і закликала активно користуватись сучасними сервісами. Розповіла про зручний спосіб призначення пенсії в автоматичному режимі та можливість попереднього подання заяви-анкети щодо вибору такого формату оформлення пенсії.

background Layer 1