Пропустити навігацію

Цифровізацію послуг, які надає пенсійна служба, обговорили на нараді в Чернівецькій ОДА

CHERNIVTSInarada ODA 27.09 2 300x188 - Цифровізацію послуг, які надає пенсійна служба, обговорили на нараді в Чернівецькій ОДАНачальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів взяв участь в апаратній нараді за участі голови ОДА, на якій обговорили питання цифровізації публічних послуг та розвиток і трансформацію територіальних органів.

– Сьогодні Пенсійний фонд України, використовуючи досягнення новітніх технологій, пропонує широкий спектр електронних послуг та сучасних онлайн сервісів, намагаючись зробити обслуговування пенсіонерів, роботодавців та громадян більш якісним, оперативним та функціональним. Всі ці он-лайн сервіси надаються на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. На даний час не виходячи з дому, в режимі онлайн послуги можуть отримати щонайменше 60 тис. буковинців, зареєстрованих на цьому ресурсі в сервісних центрах Головного управління. Втім, кількість користувачів значно більша, оскільки громадяни частіше обирають способи електронної ідентифікації, – CHERNIVTSInarada ODA 27.09 1 300x169 - Цифровізацію послуг, які надає пенсійна служба, обговорили на нараді в Чернівецькій ОДАзауважив під час доповіді Михайло Романів.

За словами очільника пенсійної служби області, будь-хто з краян, без спеціальних знань та навичок, може легко розібратися у цій системі та отримати послуги, які є абсолютно безкоштовними.

Найбільшим попитом користуються такі послуги, як автоматичне призначення пенсії, подання звернення на отримання електронних документів: довідки про доходи, довідки ОК-5, ОК-7, витяг з Реєстру застрахованих осіб (РЗО) тощо. Також пенсіонери мають змогу, не виходячи з дому, переглянути свою електронну пенсійну справу. З цією метою в області забезпечується проведення оцифрування паперових пенсійних справ, створених в CHERNIVTSInarada ODA 27.09 3 300x163 - Цифровізацію послуг, які надає пенсійна служба, обговорили на нараді в Чернівецькій ОДАминулі періоди. На порталі електронних послуг функціонує сервіс «Електронна трудова книжка», що дозволяє усунути можливі негативні наслідки втрати паперової трудової книжки, її фізичного пошкодження, та ризики фальсифікації і внесення недостовірних відомостей.

Також на вебпорталі Пенсійного фонду в опціях «Листки непрацездатності» та «Заяви-розрахунки» передбачено можливість пошуку та перегляду листків непрацездатності застрахованих осіб, які працюють у страхувальника по трудовій книжці, а також можливість перегляду та формування заяв-розрахунків.

Віднедавна особа, аби отримати певну послугу, не обов’язково повинна перебувати вдома за комп’ютером, адже доступ до е-сервісів Пенсійного фонду забезпечено у зручному форматі зі смартфонів та планшетів за допомогою мобільного застосунку «Пенсійний фонд».

Завдяки цифровій трансформації Пенсійного фонду України, кількість послуг, які буковинці можуть отримувати без зайвих папірців, щодня зростає. Загалом цьогоріч через вебпортал краянам надано майже 20 тис. послуг.

Крім того, в роботі активно використовуються засоби віддаленого доступу до підсистем Пенсійного фонду України (системи «е-Тoken»), що дає можливість повноцінного надання послуг на віддалених робочих місцях працівників Головного управління в територіальних громадах, в тому числі в Центрах надання адміністративних послуг цих громад. Цьогоріч фахівці пенсійної служби краю надали понад 5,5 тис. послуг в громадах області.

Користуючись нагодою, Михайло Романів закликав присутніх на апаратній нараді  долучитися до популяризації електронних послуг Пенсійного фонду.

background Layer 1