Пропустити навігацію

Пенсійна служба закликає роботодавців-боржників сплатити фінансові зобов’язання й бути відповідальними перед державою і людьми

05 300x169 - Пенсійна служба закликає роботодавців-боржників сплатити фінансові зобов’язання й бути відповідальними перед державою і людьмиДобробут та впевненість у завтрашньому дні соціально незахищених верств населення безпосередньо залежить від свідомості людей, які на сьогоднішній день керують підприємствами, установами, організаціями чи займаються підприємницькою діяльністю. Адже саме своєчасність і повнота сплати єдиного соціального внеску справляє значний вплив на наповнення бюджету Пенсійного фонду України, з якого здійснюється фінансування пенсій та соціальних допомог.

На жаль, не всі роботодавці усвідомлюють важливість виконання фінансових зобов’язань або ж з корисливих міркувань зумисне їх ігнорують.  Зокрема, боржниками зі сплати внесків до бюджету нині є Державне підприємство Міністерства оборони України «Чернівецький металообробний завод», завод «Електропобутприлад», підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№67), ДП «Чернівцілегмаш», ПРАТ «Бетон Нова», АТ «Буковина».

Тривалий час список найбільших боржників області зі сплати страхових внесків очолюють державне підприємство ДАК «Хліб України» «Чернівецький комбінат хлібопродуктів»,  ДП «Вашківецький спиртзавод», ВАТ «Букогор».

Невиконання страхувальниками фінансових зобов’язань є свідченням їхньої безвідповідальності перед державою і людьми, нехтування законними правами найманих працівників та позбавлення їх соціальних державних гарантій. Несплата або ж мінімізація страхових внесків позбавляє працівників  можливості набуття страхового стажу, необхідного для призначення пенсій в майбутньому.  А головне – спричиняє недоотримання бюджетом Фонду  коштів, які могли би бути спрямовані на підвищення пенсій.

Тому Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області укотре звертається до роботодавців області, котрі мають невиконані зобов’язання, погасити заборгованість та надалі не допускати її виникнення. Пам’ятайте, що запорукою соціальної захищеності працівників, їхньої впевненості в сьогоднішньому й завтрашньому дні є своєчасна та в повному обсязі сплата страхових внесків, забезпечення гідних заробітків відповідно до обсягів виконаних робіт і кваліфікації. Саме на вас лежить відповідальність за долі людей, які у вас працюють, та тих, хто уже вийшов на заслужений відпочинок. Дотримання платіжної дисципліни – ознака ділової порядності та доброї репутації керівника, що є основою успіху будь-якої справи. 

background Layer 1