Пропустити навігацію

Про порядок здійснення пенсійних перерахунків буковинцям розповіли в ефірі суспільного радіомовлення

trotsyuk 21 10 2021 300x169 - Про порядок здійснення пенсійних перерахунків  буковинцям розповіли в ефірі суспільного радіомовленняОдним з найбільш популярних та зручних форматів зворотного зв’язку з громадянами є виступи фахівців Пенсійного фонду в радіоефірах. З метою роз’яснення мешканцям області порядку проведених цьогоріч перерахунків пенсій різним категоріям громадян начальник управління обслуговування громадян Пенсійного фонду країни в Чернівецькій області Людмила Троцюк виступила у спецвипуску передачі «Прайм-тайм» в ефірі суспільного радіомовлення  «Буковина:UA».

Представниця Фонду зазначила, що пенсійна служба стабільно і без жодних затримок забезпечує фінансування пенсійних виплат, піклуючись про те, щоб кожен буковинець своєчасно отримував свої кошти.

Поінформувавши слухачів про етапи вже проведених відповідно до законодавчих постанов підвищення пенсій, Людмила Троцюк повідомила про наступні, які мають відбутися до кінця нинішнього року.

Розповіла про запланований з 1 грудня нинішнього року перерахунок пенсій, який буде здійснено у зв’язку зі зростанням до 1934 грн прожиткового мінімуму для осіб, котрі втратили працездатність, та в результаті підвищення рівня мінімальної заробітної плати, який становитиме 6500 грн.

Під час прямого телефонного зв’язку зі слухачами представниця Фонду надала детальні відповіді на індивідуальні запитання.

Роз’яснюючи механізм нарахування і перерахунків пенсій, Людмила Троцюк наголосила на важливості легального працевлаштування, яке є головною умовою для зарахування страхового стажу. Закликала буковинців, особливо молодь,  заздалегідь дбати про матеріальне забезпечення у старості та розповіла про зручний спосіб відстеження персональної інформації щодо сум нарахованих заробітків і сплачених роботодавцем внесків, тривалості страхового стажу на вебпорталі Пенсійного фонду України. Повідомила про зручну можливість оформлення пенсії в автоматичному режимі та широкий спектр інших корисних послуг.

Зазначила, що Пенсійний фонд активно розвиває й осучаснює форми обслуговування громадян, постійно вдосконалюючи його якість та максимально наближаючи послуги до людей. Працівники пенсійної служби оперативно забезпечують обслуговування на віддалених робочих місцях в територіальних громадах, що позбавляє мешканців населених пунктів потреби діставатися сервісних центрів для вирішення тих чи інших питань. 

background Layer 1