Пропустити навігацію

Питання правового захисту громадян в умовах пандемії обговорили на міжнародній науково-практичній конференції

yurysty 2 300x225 - Питання правового захисту громадян в умовах пандемії обговорили на міжнародній науково-практичній конференціїЗаступник начальника відділу організації правової роботи юридичного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Ольга Красноголова взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Правові виклики сучасності: захист прав людини в умовах пандемії». Захід відбувся у форматі онлайн на базі кафедри приватного права юридичного факультету Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича. Метою зустрічі представників закордонних та українських правових інституцій було обговорення та формування нових правових механізмів, спрямованих на створення  системи соціально-економічних гарантій для забезпечення і реалізації  прав людини у різних сферах суспільного життя в період  пандемії та інших складних життєвих ситуаціях.

Представниця Пенсійного фонду поінформувала про роботу Головного управління в умовах карантинних заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої COVID-19,yurysty 300x225 - Питання правового захисту громадян в умовах пандемії обговорили на міжнародній науково-практичній конференції та зауважила на необхідності вирішення питання сплати роботодавцями страхових внесків, що є вагомою частиною наповнення бюджету, який здійснює фінансування соціальних виплат. Ольга Красноголова наголосила на залежності реалізації в майбутньому нинішніми працівниками права на пенсійне забезпечення від рівня офіційних заробітків, який не має бути нижчим  соціальних стандартів, та належної сплати роботодавцями страхових внесків. Повідомила про те, що Головне управління провадить активну інформаційно-роз’яснювальну роботу в цьому напрямку, закликаючи мешканців краю офіційно оформляти трудові відносини й категорично відмовлятись від пропозицій тіньової зайнятості, що наражає на правову беззахисність та позбавляє можливості отримати гідне пенсійне забезпечення з настанням 66 300x169 - Питання правового захисту громадян в умовах пандемії обговорили на міжнародній науково-практичній конференціїпенсійного віку. Відзначила також активну участь пенсійної служби в проведенні спільно з представниками органів влади, місцевого самоврядування, виконавчими службами заходів, спрямованих на виявлення ознак мінімізації зайнятості й оплати праці та спонукання роботодавців, котрі порушують законні права найманих працівників, до унормування трудових відносин, режиму та оплати їхньої праці.

Відзначивши несприятливу ситуацію, пов’язану з карантинними обмеженнями, Ольга Красноголова зауважила на необхідності пошуку нових правових методів соціального захисту громадян, та спільно з іншими учасниками заходу взяла участь в обговоренні шляхів формування системи соціально-економічних гарантій.

 

background Layer 1