Пропустити навігацію

Як формується електронний листок непрацездатності

066 300x169 - Як формується електронний листок непрацездатностіПерехід на електронний формат лікарняних листків передбачає їх створення в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі медичних висновків про тимчасову непрацездатність, внесених лікуючим лікарем до Реєстру медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я.

          Створення електронного листка непрацездатності відбувається наступним чином:

  • працівник звертається для медичного огляду до лікаря;
  • лікар встановлює факт непрацездатності та формує електронний медичний висновок у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я;
  • інформація про тимчасову втрату працездатності автоматично на підставі медичного висновку вноситься до Реєстру;
  • у Реєстрі відповідна інформація отримує унікальний (єдиний реєстраційний) номер, що фактично і є створенням електронного листка непрацездатності.

Саме такий, зареєстрований у Реєстрі за єдиним реєстраційним номером, листок непрацездатності є підставою для  оплати періоду тимчасової непрацездатності.

Інформація про непрацездатність доступна працівнику в особистому кабінеті і роботодавцю в електронному кабінеті страхувальника на вебпорталі Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua). 

Отримати доступ до кабінету страхувальника можуть посадові особи, які мають кваліфікований електронний підпис (керівник, головний бухгалтер) або електронну печатку страхувальника. 

background Layer 1