Пропустити навігацію

Електронне пенсійне посвідчення – сучасний документ з багатьма можливостями

088 300x169 - Електронне пенсійне посвідчення – сучасний документ з багатьма можливостямиУже багато пенсіонерів змогли пересвідчитися у численних перевагах документа сучасного зразка – електронного пенсійного посвідчення, яке поєднує в собі чимало корисних функцій. Виготовлене у формі невеличкої пластикової картки, посвідчення нового зручного формату виконує водночас роль документа, який підтверджує статус пенсіонера, та банківської картки, на яку зараховуються пенсійні виплати і за допомогою якої зручно здійснювати різні розрахунки.

Переваги електронного пенсійного посвідчення очевидні. Перш за все, це  багатофункціональність, наявність сучасного формату персональних даних і їх надійна захищеність, зручність  у користуванні та практичність. І, звісно ж, можливість повноцінно користуватись усім спектром електронних сервісів Пенсійного фонду – одна з найбільш вагомих переваг сучасного посвідчення пенсіонера. Адже завдяки електронному кваліфікованому підпису власник ЕПП може легко увійти на вебпортал Пенсійного фонду в зручний для себе час та, не виходячи з дому, переглянути дані своєї пенсійної справи про здійснені нарахування чи перерахунки, замовити потрібну довідку чи інший документ та отримати його в електронному вигляді. Електронні документи, видані Пенсійним фондом через вебпортал, однаково правомірні з отриманими в сервісних центрах паперовими аналогами, оскільки містять підтвердження QR-кодом.

Отримати електронне пенсійне посвідчення може кожний охочий пенсіонер – і той, хто щойно оформляє пенсію, і той, кому її призначено раніше. Майбутні пенсіонери можуть обрати такий формат документа при заповненні відповідного поля анкети-заяви на автоматичне призначення пенсії, а власники паперових посвідчень можуть замінити їх на електронні, звернувшись до сервісного центру Пенсійного фонду  за місцем проживання.

background Layer 1