Пропустити навігацію

Допоможімо літнім людям освоїти електронні сервіси

07777 300x169 - Допоможімо літнім людям освоїти електронні сервісиДорогі учні та студенти, активні представники громадськості!

Допоможіть своїм дідусям і бабусям оволодіти навичками, добре знайомими вам та без яких ви не уявляєте сьогодні свого життя. Станьте для них добрими наставниками, якими вони були для вас на початку вашого становлення на життєвому шляху. Підтримайте їх у прагненні піднятися на якісно вищий рівень сучасного життя – навчіть сучасним технологіям, які суттєво спростять вирішення багатьох важливих питань, зокрема, з пенсійного забезпечення.

Допоможіть своїм родичам літнього віку зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.ua та покажіть способи використання цього корисного сервісу. Поясніть як переглядати матеріали пенсійної справи; де можна побачити інформацію про здійснені перерахунки виплат. Розкажіть, що за виникнення потреби в отриманні тієї чи іншої довідки не обов`язково особисто йти до сервісного центру, бо дістати необхідний документ в електронному вигляді вони можуть не виходячи з дому. Навіть якщо ваші мама, тато чи бабуся ще не вийшли на пенсію, їм вочевидь цікаво дізнатися орієнтовний розмір майбутнього пенсійного забезпечення. Покажіть, як його розрахувати за допомогою «Пенсійного калькулятора», переглянути дані про трудову діяльність в «Електронній трудовій книжці». Повідомте про зручний спосіб призначення пенсії в автоматичному режимі, який не потребує особистого відвідування сервісного центру, та поясніть як заповнити відповідну анкету-заяву про вибір сучасного формату оформлення пенсії.

Допоможіть старшій людині завантажити у смартфон мобільний застосунок «Пенсійний фонд», який дасть змогу постійно тримати руку на пульсі актуальних питань пенсійного забезпечення. Поясніть численні переваги вебпорталу, який постійно вдосконалюється та розширює можливості доступу до усього спектру електронних послуг, запроваджуючи нові зручні способи реєстрації й авторизації: за допомогою кваліфікованого електронного підпису, банківської картки, оператора мобільного зв`язку. Ваші рідні будуть вам безмежно вдячні за тепле спілкування і корисну науку.

Любіть, шануйте й бережіть себе і своїх рідних!

background Layer 1