Пропустити навігацію

Взаємодія з територіальними громадами – ефективний засіб вдосконалення пенсійних послуг та наближення їх до людей

kretsu 29.10.2021 300x138 - Взаємодія з територіальними громадами – ефективний засіб вдосконалення пенсійних послуг та наближення їх до людейВ рамках роботи з надання мешканцям краю послуг з пенсійного забезпечення за місцем проживання начальник відділу обслуговування громадян №4 Іван Крецу провів прийом громадян на віддаленому робочому місці в селі Йорданешти Карапчівської територіальної громади.

Представник Фонду поінформував відвідувачів про умови призначення пенсій різних видів, назвав головні чинники, які впливають на визначення розміру пенсійних виплат, надав роз’яснення за індивідуальними запитаннями. Наголосив на важливості страхового стажу та повідомив, що для його набуття необхідно офіційно оформляти трудові договори з роботодавцями й контролювати ситуацію щодо сплати страхових внесків на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Назвав широкий спектр інших корисних послуг, які можна отримати на вебпорталі, закликав активно користуватися цим сучасним сервісом, щоб завжди бути в курсі актуальних питань пенсійного забезпечення. Розповів про запровадження електронних листків тимчасової непрацездатності та переваги цього нововведення, пояснив порядок формування документа про тимчасову втрату працездатності й можливості його перегляду як для працівника, так і для роботодавця. Нагадав, що консультації з пенсійних питань можна отримати дистанційно за телефонами гарячої лінії, через відеозв’язок зі спеціалістами Фонду, електронне листування, роздав друковані інформаційні матеріали на пенсійну тематику.

Принагідно Іван Крецу обговорив з головою Карапчівської сільської ради Георгієм Лютиком шляхи взаємодії у напрямку вдосконалення якості обслуговування громадян. Наголосив на необхідності активізації роз’яснювальної роботи з населенням щодо важливості легального працевлаштування і сплати страхових внесків для наповнення бюджету Фонду й реалізації громадянами права на пенсійне забезпечення. Особливу увагу звернув на потребу активного залучення населення до використання сучасних електронних сервісів, зокрема, сервісу з автоматичного призначення пенсії. Відзначив важливість вчасного подання керівниками підприємств, установ і організацій звітності, адже від внесених відповідно до неї відомостей до Реєстру застрахованих осіб залежить створення електронних лікарняних працівників у випадках тимчасової втрати працездатності та своєчасність нарахування їм виплат за відповідні періоди.

 

background Layer 1