Пропустити навігацію

Е-лікарняні: що потрібно знати про новий формат документа про тимчасову непрацездатність

0596 300x169 - Е-лікарняні: що потрібно знати про новий формат документа про тимчасову непрацездатністьЕ-лікарняний формується тільки для працівників, які є застрахованими особами, тобто офіційно працевлаштованими громадянами, інформація про яких внесена до Реєстру застрахованих осіб.

Створюється е-лікарняний автоматично на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність, який лікар після огляду пацієнта вносить до бази даних.

Фактом підтвердження вдалого формування Е-лікарняного є отримання двох СМС-повідомлень. Перше СМС-повідомлення надходить від електронної системи охорони здоров’я про створення медичного висновку про тимчасову непрацездатність та його номер (якщо пацієнт надав свій контактний номер під час укладання декларації з лікарем). Друге – надходить від ПФУ про створення безпосередньо електронного лікарняного та його номер (якщо особа надала згоду на дистанційне інформування та обрала саме цей спосіб комунікації).

Електронний листок непрацездатності одразу після створення доступний для перегляду в електронному кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/ як працівнику, так і роботодавцю.

Роботодавець бачить лише загальну інформацію щодо тимчасової непрацездатності свого працівника – тільки ту, яка необхідна для призначення виплати за цей період. Ані діагноз, ані інші приватні відомості застрахованої особи в «Кабінеті роботодавця» не відображаються.

Е-лікарняні вважаються виданими і змінюють статус на «Готово до сплати» через сім календарних днів після дати свого закриття.

 

background Layer 1