Пропустити навігацію

Продовжується співпраця пенсійної служби Буковини з соціальними партнерами щодо покращення рівня зайнятості громадян

shkurenko 2 300x135 - Продовжується співпраця пенсійної служби Буковини з соціальними партнерами щодо покращення рівня зайнятості громадянНачальник відділу обслуговування громадян №2 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Світлана Шкуренко взяла участь у  засіданні круглого столу з представниками організацій, які працюють у сфері надання соціальних послуг населенню.

Представниця Пенсійного фонду поінформувала соціальних партнерів про останні зміни в пенсійному законодавстві та умови призначення пенсій різних видів, обговорили важливі питання соціального й пенсійного забезпечення.

Світлана Шкуренко наголосила на необхідності офіційного працевлаштування громадян, забезпечення їх стабільною роботою з гідною оплатою праці. Акцентувала увагу на важливості набуття страхового стажу, оскільки законодавчі вимоги щодо тривалості стажу зростають. Пояснила, що зарахування стажу відбувається за обов’язкової щомісячної сплати внесків з офіційно shkurenko 300x135 - Продовжується співпраця пенсійної служби Буковини з соціальними партнерами щодо покращення рівня зайнятості громадянзадекларованих заробітків у розмірі, не меншому за мінімальний.

Принагідно  ознайомила присутніх з електронними сервісами пенсійної служби, які дають змогу вирішити чимало питань пенсійного забезпечення у режимі онлайн, без потреби відвідування органу Фонду та значно заощадити час.

В результаті обговорення актуальних питань соціального та пенсійного забезпечення громадян учасники круглого столу узгодили шляхи співпраці у справі захисту прав застрахованих осіб, окреслили план заходів надання послуг у дистанційному режимі і за допомогою сучасних технологічних засобів.

background Layer 1