Пропустити навігацію

На віддаленому робочому місці фахівця Фонду отримали консультації мешканці Чагорської територіальної громади

kretsu 24.11.2021 300x246 - На віддаленому робочому місці фахівця Фонду отримали консультації мешканці Чагорської територіальної громадиДетальні консультації з пенсійних питань за місцем проживання отримали мешканці Чагорської територіальної громади. Прийом громадян на віддаленому робочому місці  провів начальник відділу обслуговування громадян №4 Іван Крецу.

Надав роз’яснення з  індивідуальних питань, які стосувались порядку призначення пенсій різних видів, перерахунків пенсійних виплат. Назвав головні фактори, які справляють визначальний вплив на обчислення розміру пенсійної виплати та наголосив на важливості страхового стажу. Повідомив, що періоди роботи до стажу зараховуються тільки за умови офіційного працевлаштування і сплати роботодавцем страхових внесків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. Порадив громадянам заздалегідь дбати про своє пенсійне майбутнє, обираючи легальну роботу з гідною зарплатою, та не спокушатися тимчасовою вигодою, яку пропонують працедавці-тіньовики у вигляді заробітків «в конвертах». Пояснив, що згода на нелегальне використання праці або ж з мінімальною її оплатою позбавляє працівника соціальних виплат сьогодні та гідних пенсійних перспектив у майбутньому.

Принагідно Іван Крецу ознайомив кожного з відвідувачів з переліком електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду та закликав активно користуватись цим зручним сучасним сервісом, який дозволяє вирішувати практично увесь спектр питань пенсійного забезпечення не виходячи з дому.

background Layer 1