Пропустити навігацію

Людям з інвалідністю – про пенсійне забезпечення

kapra 300x225 - Людям з інвалідністю – про пенсійне забезпеченняЗаступник начальника відділу обслуговування громадян № 4 Лариса Капра взяла участь в семінарі-тренінгу «Повір в себе» для осіб з інвалідністю, який відбувся в районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості, за участі представників  районного центру зайнятості та Герцаївського бюро правової допомоги Чернівецького міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Представниця пенсійної служби надала роз’яснення щодо порядку умов виходу на пенсію по інвалідності. Наголосила, що наймаючись на роботу, громадянам слід пам’ятати, що заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» – це тимчасове благо, яке має негативні наслідки для самого працівника. Це, перш за все, ризик залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому .

Нагадала про можливість отримання консультації з питань пенсійного забезпечення через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, за телефоном «гарячої лінії»  та через відеозв’язок.

background Layer 1