Пропустити навігацію

Виплата допомоги на поховання

0667 300x169 - Виплата допомоги на похованняУ випадку смерті пенсіонера особам, які здійснили поховання, належить виплата грошової допомоги у розмірі двомісячної пенсії померлого.

Якщо пенсіонер отримував пенсію відповідно до статті 61 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, розмір допомоги на його поховання дорівнює сумі пенсійних виплат за три місяці та не може бути меншим п’ятикратного розміру прожиткового мінімуму.

Для отримання допомоги на поховання необхідно звернутися до органу Пенсійного фонду України, де померлий пенсіонер перебував на обліку, та надати такі документи:

  1. Заяву про виплату допомоги на поховання.
  2. Паспорт громадянина України чи інший документ, який посвідчує особу.
  3. Довідку про смерть, яку зазвичай видає лікар, або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть.
  4. Свідоцтво про смерть чи інший документ, який підтверджує факт смерті. Отримати його можна у Відділах державної реєстрації актів цивільного стану.

Допомога на поховання не виплачується у таких випадках:

  • якщо особа перебувала на повному державному утриманні і установа (заклад), в якому пенсіонер помер, здійснила поховання за рахунок бюджетних коштів;
  • коли в поданих документах виявлено помилку в написанні прізвища, імені або по батькові померлого.

З квітня нинішнього року виплата допомоги на поховання здійснюється винятково через банківські установи.

 

 

background Layer 1