Пропустити навігацію

Консультації з пенсійних питань мешканці Путильської територіальної громади отримали за місцем проживання

putyla 13122021 300x139 - Консультації з пенсійних питань мешканці Путильської територіальної громади отримали за місцем проживанняЗаступник начальника відділу обслуговування громадян №1 Іван Каптарь провів прийом громадян на віддаленому робочому місці в с. Киселиці Путильської територіальної громади.

Фахівець пенсійної служби поінформував відвідувачів про засади пенсійного забезпечення, надав роз’яснення з  індивідуальних питань, які стосувались порядку призначення пенсій різних видів, перерахунків пенсійних виплат. Назвав головні фактори, які справляють визначальний вплив на обчислення розміру пенсійної виплати та наголосив на важливості страхового стажу. Повідомив, що періоди роботи до стажу зараховуються тільки за умови офіційного працевлаштування і сплати роботодавцем страхових внесків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний.

Також Іван Каптарь провів зустріч з старостатом  сільської ради, узгодили шляхи взаємодії у справі вдосконалення якості надання громадянам державних послуг, зауважив на актуальності популяризації електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду та забезпеченні повномірного інформування місцевого населення з актуальних питань пенсійного забезпечення. Наголосив на важливості інформування застрахованих осіб, а також керівників підприємств, установ та організацій про необхідність подання сканованих копій трудових книжок працівників, які претендують на призначення пенсії.

background Layer 1