Пропустити навігацію

Підопічним центру зайнятості роз’яснили важливість офіційного працевлаштування

novos 1502 300x225 - Підопічним центру зайнятості роз’яснили важливість  офіційного працевлаштуванняЗаступник начальника  відділу обслуговування громадян №5 Анатолій Процюк провів зустріч з громадянами, які перебувають на обліку в районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості.

Представник Пенсійного фонду розповів людям, які мають намір працевлаштуватися, про засади пенсійного забезпечення, акцентував увагу на важливості офіційного оформлення трудових відносин і перевагах легальної novos1502 300x225 - Підопічним центру зайнятості роз’яснили важливість  офіційного працевлаштуваннязаробітної плати.  Роз’яснив негативні наслідки тіньової зайнятості, закликав не погоджуватися на пропозиції несумлінних роботодавців, котрі з метою уникнення фінансових зобов’язань зі сплати внесків до бюджету вдаються до нелегального використання найманої праці, мінімізують підлеглим заробітну плату.

Анатолій Процюк  поінформував громадян передпенсійного віку про умови й порядок призначення пенсій різних видів, акцентувала увагу залежності розміру майбутньої пенсії від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати. Назвав перелік необхідних для призначення пенсії документів, звернув увагу на можливі помилки, які зазвичай трапляються в документах.

Ознайомив з широким спектром послуг з пенсійного забезпечення, які можна отримати на вебпорталі Пенсійного фонду України, не виходячи з дому.

background Layer 1