Пропустити навігацію

СПЛАТИВ? ВІДЗВІТУЙ! ДИСТАНЦІЙНЕ ЗВІТУВАННЯ ПРО ВИПЛАТУ КОШТІВ ЗАСТРАХОВАНИМ ОСОБАМ

14 300x225 - СПЛАТИВ? ВІДЗВІТУЙ! ДИСТАНЦІЙНЕ ЗВІТУВАННЯ ПРО ВИПЛАТУ КОШТІВ ЗАСТРАХОВАНИМ ОСОБАМЗвітування про виплату коштів застрахованим особам відбувається шляхом подання до Пенсійного фонду України спеціального повідомлення.
Повідомлення подається на бланку, форма якого затверджена постановою Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 р. № 12 (Порядок №12).
 
У таблиці бланку міститься наступна інформація:
перелік осіб, яким установа виплатила отримані від Пенсійного фонду кошти;
їх ідентифікаційні номери;
дані оплачених листків непрацездатності;
дати виплати;
суми, які були виплачені.
 
СТРОКИ ПОДАННЯ ПОВІДОМЛЕННЯ
Термін подання повідомлення про виплату коштів застрахованим особам— один місяць з дня виплати (п.10 Порядку № 12).
Дата відраховується не з дня отримання коштів від Пенсійного фонду на спецрахунок установи, а з дня виплати цих грошей (лікарняних, декретних, інших cтрахових виплат) безпосередньо працівнику.
 
ПОРЯДОК ЗАПОВНЕННЯ ПОВІДОМЛЕННЯ
При заповненні Повідомлення потрібно дотримуватися таких правил:
сума виплати зазначається фактична. Якщо було виплачено не всі гроші з певних причин, то невиплачена сума має залишатися на рахунку;
виплата вказується лише за страхові виплати, які профінансовані Пенсійним фондом. Включати у Повідомлення лікарняні за 5 днів, що оплачує страхувальник за власні кошти, не потрібно;
віднімати ПДФО та військовий збір у виплаченій сумі не потрібно. Тобто вказується всі витрачені кошти Фонду, що були отримані та витрачені як на страхову виплату, так і на сплату податків.
 
НАЙБІЛЬШ ЗРУЧНИЙ СПОСІБ ПОДАННЯ ПОВІДОМЛЕННЯ –
через електронний кабінет страхувальника на вебпорталі Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua/) з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).
Це зручний сервіс, який функціонує 24/7 без перерв та вихідних.
 
З Інструкцією щодо формування та подання повідомлення про виплату коштів застрахованим особам на вебпорталі Пенсійного фонду можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/nfril
background Layer 1