Пропустити навігацію

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ ПРОЄКТ З НАДАННЯ ДОДАТКОВОЇ ПІДТРИМКИ НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПІЧНОГО ПОБУТОВОГО ПАЛИВА: ВІДПОВІДІ НА АКТУАЛЬНІ ЗАПИТАННЯ

407418 300x225 - ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ ПРОЄКТ З НАДАННЯ ДОДАТКОВОЇ ПІДТРИМКИ НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПІЧНОГО ПОБУТОВОГО ПАЛИВА: ВІДПОВІДІ НА АКТУАЛЬНІ ЗАПИТАННЯЯКИМ ДОКУМЕНТОМ ВИЗНАЧЕНО ПОРЯДОК РЕАЛІЗАЦІЇ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ПРОЕКТУ УРЯДУ, ЗАВДЯКИ ЯКОМУ СІМ’Ї, У ЯКИХ Є ПІЛЬГИ ТА ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ НА ВУГІЛЛЯ ЧИ ДРОВА, ОТРИМАЮТЬ ДОПЛАТИ?
Порядок реалізації протягом опалювального сезону 2023-2024 років експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива затверджений постановою КМУ від 07.11.2023 №1173 “Про реалізацію протягом опалювального сезону 2023-2024 років експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива”.
 
ХТО МАЄ ПРАВО НА ПІЛЬГИ ТА ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ НА ВУГІЛЛЯ ЧИ ДРОВА?
На додаткову підтримку на придбання твердого палива мають особи, які проживають у житлових приміщеннях (будинках) без отримання комунальної послуги з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення і які протягом 2023-2024 років набули право на отримання виплати житлової субсидії або пільги на придбання твердого пічного побутового палива або отримали відповідну виплату у 2023 році.
 
ЯКИМИ БУДУТЬ СУМИ ДОДАТКОВОЇ ПІДТРИМКИ?
Мінімальні норми забезпечення населення твердим пічним побутовим паливом для надання пільг – обсяг твердого палива, яке може виділити 12064500 Ккал тепла.
Мінімальні норми забезпечення населення твердим пічним побутовим паливом для надання субсидій – обсяг твердого палива, яке може виділити 14367096 Ккал тепла на домогосподарство на рік.
Для надання підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива в опалювальному сезоні 2023-2024 років застосовується граничний показник вартості твердого пічного побутового палива -0,001129935 гривні за 1 Ккал.
 
РОЗМІР ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ ЧИ ПІЛЬГИ РОЗРАХОВУЄ ПЕНСІЙНИЙ ФОНД?
Розмір додаткової підтримки на придбання твердого палива за експериментальним проектом розраховує Пенсійний фонд тим особам, які отримують субсидію чи пільгу на тверде пічне паливо. Для отримання пільги та субсидії на придбання твердого палива заява подається щороку.
 
Я БАГАТОДІТНА МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНА Я МАЮ ПРАВО НА ТАКУ ДОПОМОГУ?
Право на пільгу чи субсидію багатодітним сім’ям визначається з урахуванням доходів сім’ї.
 
ЯКЩО ПОДАНА ЗАЯВА НА СУБСИДІЮ, ТО МИ МОЖЕМО ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ?
Додаткова підтримка надається тим, хто є отримувачем пільги чи субсидії саме на тверде паливо (надається у випадку, коли для обігріву будинку використовується лише пічне опалення, а всі інші види – газове та електричне, відсутні).
background Layer 1