Пропустити навігацію

ПОВЕРНЕННЯ СУМ НЕПРАВОМІРНО ОДЕРЖАНИХ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ

ZH SUB REKV 300x225 - ПОВЕРНЕННЯ СУМ НЕПРАВОМІРНО ОДЕРЖАНИХ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙЖитлова субсидія є безповоротною адресною державною допомогою соціально незахищеним громадянам, які самостійно не можуть розрахуватися за житлово-комунальні послуги, оплачувати витрати на управління будинком, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Однак, законодавством передбачені випадки, коли виплачена субсидія має бути повернена державі.
Соціальні виплати треба буде повернути у разі, якщо у заяві чи декларації було зазначено недостовірну інформацію про доходи та майновий стан і це вплинуло на встановлення права на житлову субсидію та її розмір. А також якщо людина не повідомила про зміни у майновому стані протягом 30 календарних днів з дня їх виникнення.
У разі призначення житлової субсидії на наступний період, із щомісячних виплат Пенсійний Фонд може утримувати суму надміру виплаченої раніше житлової субсидії. При цьому поточні виплати можуть бути зменшені не більш ніж на 20 відсотків.
Суми субсидій, надміру виплачених, повертаються на підставі заяви громадянина про добровільне повернення коштів за наступними реквізитами:
Одержувач – Пенсійний фонд України
ЄДРПОУ – 00035323
МФО – 300465
Рахунок – № UA313004650000000025608300598 відкритий в АТ “Державний ощадний банк України”
background Layer 1