Пропустити навігацію

ОПЕРАТИВНЕ НАДАННЯ ПЕНСІЙНОМУ ФОНДУ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ТАРИФИ – ЗАПОРУКА СВОЄЧАСНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЙ

FB IMG 1706033353600 300x225 - ОПЕРАТИВНЕ НАДАННЯ ПЕНСІЙНОМУ ФОНДУ  ІНФОРМАЦІЇ  ПРО ТАРИФИ - ЗАПОРУКА  СВОЄЧАСНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЙПризначення житлових субсидій здійснюється Пенсійним фондом України на підставі отриманої від організацій-надавачів послуг інформації, зокрема, про забезпечення громадян житлово-комунальними послугами за встановленими цінами, тарифами; розмір внесків/платежів на управління багатоквартирним будинком та комунальні послуги. 
 
Порядок інформаційного обміну між управителями багатоквартирних будинків, надавачами комунальних послуг та Пенсійним фондом передбачений Постановою Кабінету Міністрів України № 601 „Про реалізацію експериментального проєкту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”. 
 
Згідно з цим документом, зазначені суб’єкти мають подавати за запитом Пенсійного фонду України інформацію, необхідну для призначення житлових субсидій населенню, у п’ятиденний термін в електронній формі через вебпортал електронних послуг ПФУ.
 
За відсутності необхідної інформації житлова субсидія не призначається.
 
Наразі в каталозі надавачів житлово-комунальних послуг по Чернівецькій області обліковується 384 суб’єкти, на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України в кабінеті масового електронного сервісу зареєстровано 337 надавачів ЖКП. 
 
Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області наполегливо закликає управителів багатоквартирних будинків, надавачів комунальних послуг, які ще не зареєструвалися на вебпорталі електронних послуг, здійснити реєстрацію для своєчасного подання необхідної інформації для призначення субсидій. 
 
Оперативне надання актуальної інформації про діючі тарифи – запорука  своєчасного призначення житлових субсидій всім, хто їх потребує.
background Layer 1