Пропустити навігацію

ПЕНСІЙНА СЛУЖБА ОБЛАСТІ ЗАКЛИКАЄ СТРАХУВАЛЬНИКІВ ПОГАСИТИ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ЗІ СПЛАТИ ВНЕСКІВ

FB IMG 1706033456263 300x225 - ПЕНСІЙНА СЛУЖБА ОБЛАСТІ ЗАКЛИКАЄ СТРАХУВАЛЬНИКІВ ПОГАСИТИ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ЗІ СПЛАТИ ВНЕСКІВЗ метою наповнення бюджету Пенсійного фонду України доходами, які спрямовуються на фінансування пенсій та грошової допомоги пенсіонерам області, Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області активно співпрацює з місцевими органами влади, державної виконавчої служби та соціальними партнерами у справі погашення заборгованості зі сплати страхових внесків, що є необхідною умовою зарахування працівникам періодів роботи до страхового стажу та відшкодування пільгових пенсій. 
 
Завдяки вжитим заходам упродовж 2023 року в рахунок погашення заборгованості з платежів до бюджету Фонду від страхувальників надійшло 2,2 млн грн. Станом на 1 січня 2024 року загальний борг платників до Пенсійного фонду України становить 28,7 млн грн, з якого 31%  – зі сплати страхових внесків, 68,3% – з пільгових пенсій та 0,7% – наукових пенсій. Порівняно з початком 2023 року заборгованість зменшилася на 3,8%, в т.ч. за рахунок сплати боргів підприємствами, які перебувають у стані банкрутства, на 1,1%.
 
У 2023 році повністю погашено заборгованість  ДП “Чернівцілегмаш” та ТОВ “АТЗТ” “Мирне”, яке перебувало у процедурі  банкрутства, частково –  ТОВ Суховерхівське , ДП заводом “Електропобутприлад”.
 
Найбільшими боржниками серед підприємств-банкрутів є ДП ДАК “Хліб України” “Чернівецький комбінат хлібопродуктів”, ДПДГ “Центральне”, серед безнадійних – ДП “Чернівецький металообробний завод” ДП “Карапчівський спиртзавод”, ДП „Вашківський спиртовий завод”.  З серпня минулого року не відшкодовує пільгові пенсії  ТОВ “Машзавод”.
 
Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області закликає керівників підприємств своєчасно розраховуватись з бюджетом Пенсійного фонду, щоб уникнути значних витрат на сплату виконавчого збору, арешту коштів і майна підприємства.
 
Будьмо особливо відповідальними за країну у важких умовах війни, сумлінно працюючи й підтримуючи один одного, і разом переможемо!
background Layer 1